ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Το Αθλητικό – Πολιτιστικό Καλοκαιρινό Καμπ για Παιδιά 2024 θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα Σαββατοκύριακα. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει συνολικά 6 εβδομάδες.

Το Καμπ Δημιουργικής Απασχόλησης «Καλοκαίρι 2024» θα διεξαχθεί από 17 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου.

Στα Κινητά Πράσινα Σημεία «The Green City» ανακυκλώνουμε, στηρίζοντας την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και κερδίζουμε πόντους εξαργύρωσης στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις.

Για τη διεξαγωγή του «ελληνικού διαγωνισμού PISA» τη φετινή χρονιά
Αντιστεκόμαστε συλλογικά στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά!
Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» προκηρρύσσει από 1 έως  3 ώρες στάση εργασίας για την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024,  με στόχο την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κατά τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων

Ο Δήμος Ηλιούπολης υποδέχεται το 1ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, από τις 10:30 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. στην πλατεία Φλέμινγκ, μια πρωτότυπη ολοήμερη εκδήλωση με τίτλο «όλοι μαζί ένας κοσμος», που διοργανώνουν 5 διαφορετικές ομάδες σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης: «Δύναμαι άκουσέ με δάσκαλε», «Εθελοντούμε», «Οι Νοηματίστριες», «Ο κόσμος του Πάρη», «Cri du chat» με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Λόγω σοβαρής βλάβης υπόγειου καλωδίου χαμηλής τάσης του δικτύου μας στην οδό Πρίαμου 8, Ηλιούπολη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

H προσπάθεια νομικού εκφοβισμού από ιδιωτικά συμφέροντα δεν μας τρομάζει!
Πριν από λίγα 24ωρα, ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Δημήτρης Ευαγγέλου δέχτηκε εξώδικo από την εταιρεία που μίσθωσε το δημοτικό θέατρο «Δ. Κιντής» για 25 παραστάσεις έναντι μόλις 8.500 ευρώ + ΦΠΑ.

O Πρόεδρος του ΣYPIZA - Π.Σ.  Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί την Ηλιούπολη, την Πέμπτη 16 Μαΐου.

1η ΜΑΗ, μέρα ΟΡΟΣΗΜΟ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τους ΑΓΩΝΕΣ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να ανακοινώσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ότι μας πετάει έξω από τα γραφεία μας στο αμαξοστάσιο.

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος με σημερινό του βίντεο ασύλληπτης υποκρισίας συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να συκοφαντεί με ψευδείς ισχυρισμούς και στοιχεία που δεν εμφανίζει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Ενδεικτικά και μόνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1.082.485 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε στις αρχές του έτους αναφέρεται ρητά πως τα ταμειακά διαθέσιμα που πέρασαν από το 2023 στο 2024 ήταν ύψους 2.562.127,61 ευρώ.

Ενημερώνουμε τους γονείς των βρεφών και νηπίων του Δήμου Ηλιούπολης ότι οι αιτήσεις εγγραφής για τη νέα Σχολ. Χρονιά 2024-2025, οι οποίες υπέχουν & θέση Υπεύθυνης Δήλωσης θα υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση του ιστότοπου για το χρονικό διάστημα από 27/05/2024 έως 23/06/2024 και ώρα 24:00.

Σήμερα 23 Μαΐου 2024, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του με συνεχόμενες δράσεις που στόχο έχουν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες για οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Ενημερώνουμε τους Δημότες και κάτοικους, ότι το φετινό Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εξετάσεων των συμμετεχόντων που δεν μπορούν να αναβληθούν ή να αλλάξουν ημερομηνία.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς όλες οι απαραίτητες εργασίες για την  ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως».

Ο Δήμος Ηλιούπολης αποδέχθηκε την κοινωνική προσφορά της Εταιρείας «MAGIC BUS» σε συνεργασία με την Ασφαλιστική Εταιρεία HELLAS DIRECT, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της για εργασίες βελτίωσης των σχολικών διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της καθίζησης οδοστρώματος (λακούβες) με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας της κίνησης των πεζών, της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων του Δήμου μας με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την Νεολαία του Μίκη Θεοδωράκη, σας προσκαλούν, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:00 μ.μ. στο «Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής» (Γαρδίκη & Σμόλικα), σε μια παράσταση με τίτλο «Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από τα μάτια των νέων».

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τον Γ.Σ. Ηλιούπολης στο Τουρνουά Ανόδου στην Α2 στο Βόλεϊ Ανδρών που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 24 Απριλίου έως τις 28 Απριλίου 2024 στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου 3, Ηλιούπολη).

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Την απέλαση των φυλακισμένων ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας», ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί οι αρχές του Ισραήλ, με τις διεθνείς πιέσεις για να διερευνηθεί εις βάθος το ρεσάλτο του στρατού της χώρας στα πλοία της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αλλά και τη διεθνή κατακραυγή, να στήνουν στενό κλοιό γύρω από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 48ωρών, με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να έχει ζητήσει όχι μόνο την απελευθέρωση των επιβατών του «Στόλου της Ελευθερίας» αλλά και την παράδοση της ανθρωπιστικής στην πολύπαθη Γάζα. Οι Έλληνες ακτιβιστές που κρατούνται στο Ισραήλ, ανάμεσα στους οποίους είναι και η αρχισυντάκτρια του tvxs.gr Κατερίνα Κιτίδη, πιθανόν να επιστρέψουν και μέσα στη μέρα, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Άλλωστε, αεροσκάφος C - 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε σήμερα περί τις 15.00, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για το Ισραήλ, προκειμένου να τους παραλάβει, όταν απελευθερωθούν.

Το Ισραήλ έχει υποχωρήσει από το αίτημά του, να υπογράψουν οι συλληφθέντες χαρτί αποδοχής της απέλασής τους, κατόπιν της διεθνούς πίεσης που του ασκήθηκε κι έτσι από το πρωί λεωφορεία έβγαιναν από τη φυλακή της Μπιρ Σέβα, με τα τζάμια όμως να είναι καλυμμένα προκειμένου να μην υπάρξει οπτική επαφή των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων με τους προς απελευθέρωση κρατούμενους, που κρατούνται σε απόσταση από τις φυλακές.

Λίγο μετά τις 14:00, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση από τη φυλακή του συνόλου των ξένων υπηκόων που κρατούνται από το Ισραήλ. Μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ-Αβίβ και εκεί θα παραδοθούν από τις αστυνομικές αρχές σε άτομα του υπουργείου των Εσωτερικών, οι οποίοι και θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία απελευθέρωσής τους. Εν το μεταξύ, στις 07:30 σήμερα το πρωί, 124 ακτιβιστές απελάθηκαν από το Ισραήλ στην Ιορδανία.

Παράλληλα, την ώρα που τα βαν που μετέφεραν τους κρατούμενους περνούσαν μπροστά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, άρχισαν να χτυπούν τα τοιχώματα των κλειστών φορτηγών από το εσωτερικό τους και να φωνάζουν συνθήματα στα αγγλικά. Αμέσως μετά δυο στρατιώτες με πυροβόλα όπλα άνοιξαν την πίσω πόρτα ενός φορτηγού και μπήκαν μέσα σε αυτό, επιχειρώντας να σταματήσουν την προσπάθεια να υπάρξουν δηλώσεις από τους κρατουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία κλειστά φορτηγά μεταφοράς κρατουμένων μετέφεραν άτομα τα οποία κρατήθηκαν στην απομόνωση. Ανάμεσα σε αυτά φέρεται να είναι και δυο Έλληνες πολίτες, οι κ.κ. Καρυπίδης και Καρατζάς. Με τους δυο αυτούς Έλληνες πολίτες μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί η επικοινωνία στους Έλληνες διπλωμάτες, ωστόσο, ο διευθυντής των φυλακών φέρεται να τους ενημέρωσε ότι τους μεταφέρουν και αυτούς στο αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται πως στο στολίσκο των 6 πλοίων που δέχτηκαν την επίθεση του ισραηλινού ναυτικού επέβαιναν συνολικά 682 επιβάτες από 42 χώρες, από τους οποίους τουλάχιστον 9 έχασαν τη ζωή τους.

Οι ακτιβιστές από τη μεριά τους δηλώνουν πως δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια να σπάσει ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας και πως θα συνεχίσουν τη δράση τους, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στην παράδοση των φορτίων που μετέφεραν στη Γάζα τις επόμενες ημέρες. «Καθ’οδόν» για τη Γάζα βρίσκεται μάλιστα και το πλοίο, υπό σημαία Ιρλανδίας, Rachel Corrie, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Ιταλίας και αναμένεται να βρεθεί εκεί πιθανώς μέσα στην εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το πλοίο φέρει το όνομα της Αμερικανίδας ακτιβίστριας Rachel Corrie, η οποία συνεθλίβη το 2003 από εκσκαφέα του Ισραηλινού στρατού προσπαθώντας να εμποδίσει την κατεδάφιση του σπιτιού μιας οικογένειας Παλαιστινίων.

Η εκπρόσωπος του κινήματος για την απελευθέρωση της Γάζας, «Free Gaza», δήλωσε ότι η προσπάθεια να σπάσει ο Ισραηλινός αποκλεισμός θα συνεχιστεί. «Γνωρίζαμε τους κινδύνους και θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τις αποστολές αυτών των στόλων», είπε συγκεκριμένα, προαναγγέλλοντας τη συγκρότηση νέου διεθνούς στόλου, ο οποίος θα αναχωρήσει για τη Γάζα τον Ιούλιο.

Η ισραηλινή κυβέρνηση από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας που έχει επιβάλει στα πλαίσια ενός γενικότερου εμπάργκο στις διελεύσεις των συνόρων της περιοχής, χαρακτηρίζοντας τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Σχολίασε επίσης ότι λυπάται για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών κατά την επιδρομή, αλλά επέμεινε στο να ρίχνει της ευθύνες του μακελειού στους ακτιβιστές, που όπως είπαν, επετέθησαν στους στρατιώτες που επιβιβάστηκαν στο πλοίο. Ξεκαθάρισε επίσης, ότι δε θα επιτρέψει σε κανένα σκάφος να περάσει.

Στο μεταξύ, τους 31 Έλληνες ακτιβιστές που κρατούνται στις φυλακές της Μπιρ Σέβα στο Ισραήλ επισκέφτηκε χθες ο Έλληνας πρέσβης στο Τελ-Αβίβ. Ο ίδιος δήλωσε ότι επικοινώνησε με τους περισσότερους από αυτούς και η εικόνα που μετέφερε είναι ότι η πλειοψηφία αυτών είναι καλά στην υγεία τους, κρατούνται στην καινούργια πτέρυγα των φυλακών, χωριστά άνδρες από γυναίκες, σε κελιά των δύο ατόμων. Ο Βαγγέλη Πισσίας, είναι ο μοναδικός Έλληνας που φέρει χτυπήματα σε διαφορετικά μέρη του σώματός του σύμφωνα με τον Έλληνα πρέσβη.

Με το tvxs.gr καταφερε να επικοινωνήσει χθες η απεσταλμένη μας, Κατερίνα Κιτίδη μέσα από τις φυλακές όπου κρατείται στο Ισραήλ. Η αρχισυντάκτρια του tvxs.gr ήταν υποχρεωμένη να μιλάει αποκλειστικά στα αγγλικά, είπε ότι είναι καλά στην υγεία της και ζήτησε να επικοινωνήσουμε με την οικογένειά της. Σε οποιαδήποτε ερώτησή μας για τις συνθήκες κράτησής της και για το αν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει, απαντούσε απλώς «Είμαι καλά. Ενημερώστε τους γονείς μου». Πρόλαβε μόνο να προσθέσει ότι περιμένει να απελαθεί.

Στο μεταξύ, λόγο για ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμούς από ισραηλινούς κομάντο κατήγγειλαν οι πρώτοι 6 Έλληνες ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» και επέστρεψαν χθες το πρωί. Οι ακτιβιστές και μέλη της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» έκαναν λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες αγριότητας και άρνησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη σύλληψη και κράτησή τους, αλλά και χρήση φυσικής και ψυχολογικής βίας, προσπάθεια τρομοκράτησης, άρνηση νομικής βοήθειας και επαφής με την πρεσβεία, ανακρίσεις και χλευασμό.

Δημοσίευση 02/06/2010

[readon1 url="http://tvxs.gr"]Πηγή: tvxs.gr[/readon1]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.