ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Σας αρέσουν οι προκλήσεις; Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε κρυφά σημεία της Πόλης μας;
Το Σάββατο 9 Μαρτίου, 17:00 – 19:00, ο Δήμος Ηλιούπολης και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Ηλιούπολης διοργανώνουν «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» με αφετηρία και τελικό προορισμό την Πλατεία Φλέμινγκ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ηλιούπολης κατά του Παιδικού Καρκίνου που έλαβε χώρα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».

Ενημερώνουμε τους Δημότες και κατοίκους Ηλιούπολης ότι μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν, τέθηκε και πάλι σε λειτουργία το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας και τα υπόλοιπα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά.

Ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί τους δημότες και κατοίκους, όπως συμβάλλουν στη συγκέντρωση Υγειονομικού Υλικού για τον λαό της Παλαιστίνης σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων Ηλιούπολης.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση υγειονομικού υλικού, συνεχίζοντας τις δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καλούμε τους συναδέλφους να συνεισφέρουν με ότι μπορούν από τα παρακάτω είδη (αυστηρά και μόνο από τα παρακάτω είδη).

Tην Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (στο Τεχνικό Σόλο) και ασημένια (στο Ελεύθερο Σόλο) Ευαγγελία Πλατανιώτη από την Ηλιούπολη υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξή της ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 γύρω στις 12:30 μ.μ.

Δεν ακούστηκε ο Γιώργος Χατζηδάκης στην παρότρυνση του προς το νέο Δήμαρχο για την επίσπευση των διαδικασιών για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εκτέλεση του, με πολλαπλές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, της τοπικής αγοράς κ.λπ.

Tην προηγούμενη Παρασκευή 9/2 μετά από εντολή του Δημάρχου της πόλης μας, κατέβηκε για 2η φορά το πανό που είχε αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης και ζητούσε τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού Λαού.

Με μεγάλη επιτυχία και ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ, πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. των εργαζομένων του Σωματείου Εργαζομένων Δήμο Ηλιούπολης.  
Η συμμετοχή των εργαζόμενων στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ τους, ήταν 319 άτομα.

Σε μικρό χρονικό διάστημα θα κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης να εκλέξει το νέο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για τους πολίτες και τους επαγγελματίες της πόλης μας.

Την Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024 οι εργαζόμενοι του Δήμου μας μετά την κινητοποίηση και την συνάντηση με την Δημοτική Αρχή επανατοποθέτησαν το πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό στο κτίριο του Δημαρχείου.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους χρήστες της πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου η εμφανής αλλαγή του χρώματός της. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει δέκτες αρκετών μηνυμάτων από γονείς συνδημότες μας οι οποίοι αναρωτιούνται προβληματισμένοι σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους καθώς από την πλευρά του Δήμου δεν έχει υπάρξει ως σήμερα καμία επίσημη ενημέρωση ενώ η κατάσταση της πισίνας παραμένει ίδια.

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Ηλιούπολης εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ), το οποίο εκπονείται σύμφωνα με το νόμο 4819/2021.

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Ηλιούπολης κ. Γεώργιο Ζαχιώτη για την πορεία των μεγάλων έργων που αφορούν στην Ηλιούπολη.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Έχοντας  υπόψη:

Ενημερώνουμε τους Δημότες, κατοίκους και χρήστες της μεγάλης κολυμβητικής δεξαμενής ότι από σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, η κολυμβητική δεξαμενή θα είναι πλήρως λειτουργική και 100% ασφαλής για χρήση από το κοινό.

Λόγω των απότομων αλλαγών στις καιρικές συνθήκες, διαπιστώθηκε η αλλοίωση της διαύγειας του νερού στη μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή, η οποία όμως δεν επηρεάζει την απόλυτη ασφάλεια της πισίνας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ''Κώστας Κονδύλης'' του Δημαρχιακού Μεγάρου, από τις 17:00 έως τις 19:00, δύο multiplier events που διοργάνωσε η ΑΚΜΗ International και φιλοξένησε ο Δήμος Ηλιούπολης.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

O ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στις 10 Μαρτίου 2024 θα λάβει χώρα το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ χάρη και στη μεγάλη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης και την σημαντική βοήθεια των επιχειρήσεων της πόλης.

Υπερήφανους μας έκανε για άλλη μία φορά ο συμπολίτης μας χρυσός παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 11ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στη Ντόχα, η Ηλιουπολίτισσα Ευαγγελία Πλατανιώτη έφερε την Ελλάδα και πάλι στο βάθρο.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Την απέλαση των φυλακισμένων ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας», ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί οι αρχές του Ισραήλ, με τις διεθνείς πιέσεις για να διερευνηθεί εις βάθος το ρεσάλτο του στρατού της χώρας στα πλοία της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αλλά και τη διεθνή κατακραυγή, να στήνουν στενό κλοιό γύρω από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 48ωρών, με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να έχει ζητήσει όχι μόνο την απελευθέρωση των επιβατών του «Στόλου της Ελευθερίας» αλλά και την παράδοση της ανθρωπιστικής στην πολύπαθη Γάζα. Οι Έλληνες ακτιβιστές που κρατούνται στο Ισραήλ, ανάμεσα στους οποίους είναι και η αρχισυντάκτρια του tvxs.gr Κατερίνα Κιτίδη, πιθανόν να επιστρέψουν και μέσα στη μέρα, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Άλλωστε, αεροσκάφος C - 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε σήμερα περί τις 15.00, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για το Ισραήλ, προκειμένου να τους παραλάβει, όταν απελευθερωθούν.

Το Ισραήλ έχει υποχωρήσει από το αίτημά του, να υπογράψουν οι συλληφθέντες χαρτί αποδοχής της απέλασής τους, κατόπιν της διεθνούς πίεσης που του ασκήθηκε κι έτσι από το πρωί λεωφορεία έβγαιναν από τη φυλακή της Μπιρ Σέβα, με τα τζάμια όμως να είναι καλυμμένα προκειμένου να μην υπάρξει οπτική επαφή των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων με τους προς απελευθέρωση κρατούμενους, που κρατούνται σε απόσταση από τις φυλακές.

Λίγο μετά τις 14:00, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση από τη φυλακή του συνόλου των ξένων υπηκόων που κρατούνται από το Ισραήλ. Μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ-Αβίβ και εκεί θα παραδοθούν από τις αστυνομικές αρχές σε άτομα του υπουργείου των Εσωτερικών, οι οποίοι και θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία απελευθέρωσής τους. Εν το μεταξύ, στις 07:30 σήμερα το πρωί, 124 ακτιβιστές απελάθηκαν από το Ισραήλ στην Ιορδανία.

Παράλληλα, την ώρα που τα βαν που μετέφεραν τους κρατούμενους περνούσαν μπροστά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, άρχισαν να χτυπούν τα τοιχώματα των κλειστών φορτηγών από το εσωτερικό τους και να φωνάζουν συνθήματα στα αγγλικά. Αμέσως μετά δυο στρατιώτες με πυροβόλα όπλα άνοιξαν την πίσω πόρτα ενός φορτηγού και μπήκαν μέσα σε αυτό, επιχειρώντας να σταματήσουν την προσπάθεια να υπάρξουν δηλώσεις από τους κρατουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία κλειστά φορτηγά μεταφοράς κρατουμένων μετέφεραν άτομα τα οποία κρατήθηκαν στην απομόνωση. Ανάμεσα σε αυτά φέρεται να είναι και δυο Έλληνες πολίτες, οι κ.κ. Καρυπίδης και Καρατζάς. Με τους δυο αυτούς Έλληνες πολίτες μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί η επικοινωνία στους Έλληνες διπλωμάτες, ωστόσο, ο διευθυντής των φυλακών φέρεται να τους ενημέρωσε ότι τους μεταφέρουν και αυτούς στο αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται πως στο στολίσκο των 6 πλοίων που δέχτηκαν την επίθεση του ισραηλινού ναυτικού επέβαιναν συνολικά 682 επιβάτες από 42 χώρες, από τους οποίους τουλάχιστον 9 έχασαν τη ζωή τους.

Οι ακτιβιστές από τη μεριά τους δηλώνουν πως δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια να σπάσει ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας και πως θα συνεχίσουν τη δράση τους, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στην παράδοση των φορτίων που μετέφεραν στη Γάζα τις επόμενες ημέρες. «Καθ’οδόν» για τη Γάζα βρίσκεται μάλιστα και το πλοίο, υπό σημαία Ιρλανδίας, Rachel Corrie, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Ιταλίας και αναμένεται να βρεθεί εκεί πιθανώς μέσα στην εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το πλοίο φέρει το όνομα της Αμερικανίδας ακτιβίστριας Rachel Corrie, η οποία συνεθλίβη το 2003 από εκσκαφέα του Ισραηλινού στρατού προσπαθώντας να εμποδίσει την κατεδάφιση του σπιτιού μιας οικογένειας Παλαιστινίων.

Η εκπρόσωπος του κινήματος για την απελευθέρωση της Γάζας, «Free Gaza», δήλωσε ότι η προσπάθεια να σπάσει ο Ισραηλινός αποκλεισμός θα συνεχιστεί. «Γνωρίζαμε τους κινδύνους και θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τις αποστολές αυτών των στόλων», είπε συγκεκριμένα, προαναγγέλλοντας τη συγκρότηση νέου διεθνούς στόλου, ο οποίος θα αναχωρήσει για τη Γάζα τον Ιούλιο.

Η ισραηλινή κυβέρνηση από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας που έχει επιβάλει στα πλαίσια ενός γενικότερου εμπάργκο στις διελεύσεις των συνόρων της περιοχής, χαρακτηρίζοντας τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Σχολίασε επίσης ότι λυπάται για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών κατά την επιδρομή, αλλά επέμεινε στο να ρίχνει της ευθύνες του μακελειού στους ακτιβιστές, που όπως είπαν, επετέθησαν στους στρατιώτες που επιβιβάστηκαν στο πλοίο. Ξεκαθάρισε επίσης, ότι δε θα επιτρέψει σε κανένα σκάφος να περάσει.

Στο μεταξύ, τους 31 Έλληνες ακτιβιστές που κρατούνται στις φυλακές της Μπιρ Σέβα στο Ισραήλ επισκέφτηκε χθες ο Έλληνας πρέσβης στο Τελ-Αβίβ. Ο ίδιος δήλωσε ότι επικοινώνησε με τους περισσότερους από αυτούς και η εικόνα που μετέφερε είναι ότι η πλειοψηφία αυτών είναι καλά στην υγεία τους, κρατούνται στην καινούργια πτέρυγα των φυλακών, χωριστά άνδρες από γυναίκες, σε κελιά των δύο ατόμων. Ο Βαγγέλη Πισσίας, είναι ο μοναδικός Έλληνας που φέρει χτυπήματα σε διαφορετικά μέρη του σώματός του σύμφωνα με τον Έλληνα πρέσβη.

Με το tvxs.gr καταφερε να επικοινωνήσει χθες η απεσταλμένη μας, Κατερίνα Κιτίδη μέσα από τις φυλακές όπου κρατείται στο Ισραήλ. Η αρχισυντάκτρια του tvxs.gr ήταν υποχρεωμένη να μιλάει αποκλειστικά στα αγγλικά, είπε ότι είναι καλά στην υγεία της και ζήτησε να επικοινωνήσουμε με την οικογένειά της. Σε οποιαδήποτε ερώτησή μας για τις συνθήκες κράτησής της και για το αν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει, απαντούσε απλώς «Είμαι καλά. Ενημερώστε τους γονείς μου». Πρόλαβε μόνο να προσθέσει ότι περιμένει να απελαθεί.

Στο μεταξύ, λόγο για ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμούς από ισραηλινούς κομάντο κατήγγειλαν οι πρώτοι 6 Έλληνες ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» και επέστρεψαν χθες το πρωί. Οι ακτιβιστές και μέλη της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» έκαναν λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες αγριότητας και άρνησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη σύλληψη και κράτησή τους, αλλά και χρήση φυσικής και ψυχολογικής βίας, προσπάθεια τρομοκράτησης, άρνηση νομικής βοήθειας και επαφής με την πρεσβεία, ανακρίσεις και χλευασμό.

Δημοσίευση 02/06/2010

[readon1 url="http://tvxs.gr"]Πηγή: tvxs.gr[/readon1]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.