ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Στα Κινητά Πράσινα Σημεία «The Green City» ανακυκλώνουμε, στηρίζοντας την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και κερδίζουμε πόντους εξαργύρωσης στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις.

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 τα δρομολόγια της γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηλιούπολης (Ε.Ο.Σ.Η.) και τη συνδρομή του Σώματος Ελλήνων Οδηγών και των Προσκόπων Ηλιούπολης, διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 10.00 π.μ. στο Πυροφυλάκιο Ηλιούπολης (τέρμα Σοφ. Βενιζέλου) μία Εκδήλωση Γνωριμίας με τον Υμηττό, έναν σημαντικό βιότοπο δίπλα στον ιστό της πόλης μας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, με σαφή προσανατολισμό στην ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής εκδήλωσης βραβεύσεων, με στόχο την ανάδειξη της αθλητικής αριστείας και της συνεχούς προσπάθειας των αθλητών, αθλητριών και ομάδων της Ηλιούπολης.

O Δήμος Ηλιούπολης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ. σας καλούν να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα της 5ης Συνάντησης της Ακαδημίας Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 και ώρα 18:15.

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00 μ.μ σε μία ξεχωριστή Ημερίδα με τίτλο «Αναπηρία και σχέσεις ζευγαριού μετά τη διάγνωση» που διοργανώνει η ομάδα «Δύναμαι - άκουσέ με δάσκαλε», σε συνεργασία με τις ομάδες «CRi DU CΗΑΤ», «Εθελοντούμε» και «Ο κόσμος του Πάρη» με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της ενσυναίσθησης.

H προσπάθεια νομικού εκφοβισμού από ιδιωτικά συμφέροντα δεν μας τρομάζει!
Πριν από λίγα 24ωρα, ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Δημήτρης Ευαγγέλου δέχτηκε εξώδικo από την εταιρεία που μίσθωσε το δημοτικό θέατρο «Δ. Κιντής» για 25 παραστάσεις έναντι μόλις 8.500 ευρώ + ΦΠΑ.

O Πρόεδρος του ΣYPIZA - Π.Σ.  Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί την Ηλιούπολη, την Πέμπτη 16 Μαΐου.

1η ΜΑΗ, μέρα ΟΡΟΣΗΜΟ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τους ΑΓΩΝΕΣ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να ανακοινώσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ότι μας πετάει έξω από τα γραφεία μας στο αμαξοστάσιο.

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος με σημερινό του βίντεο ασύλληπτης υποκρισίας συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να συκοφαντεί με ψευδείς ισχυρισμούς και στοιχεία που δεν εμφανίζει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Ενδεικτικά και μόνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1.082.485 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε στις αρχές του έτους αναφέρεται ρητά πως τα ταμειακά διαθέσιμα που πέρασαν από το 2023 στο 2024 ήταν ύψους 2.562.127,61 ευρώ.

Ενημερώνουμε τους Δημότες και κάτοικους, ότι το φετινό Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εξετάσεων των συμμετεχόντων που δεν μπορούν να αναβληθούν ή να αλλάξουν ημερομηνία.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς όλες οι απαραίτητες εργασίες για την  ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως».

Ο Δήμος Ηλιούπολης αποδέχθηκε την κοινωνική προσφορά της Εταιρείας «MAGIC BUS» σε συνεργασία με την Ασφαλιστική Εταιρεία HELLAS DIRECT, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της για εργασίες βελτίωσης των σχολικών διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της καθίζησης οδοστρώματος (λακούβες) με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας της κίνησης των πεζών, της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων του Δήμου μας με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών.

Σε συνέχεια της χθεσινής του ανάρτησης στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος με επιστολή του ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, δηλώνοντας ρητά ότι η Διοίκηση Χατζηδάκη στοίχισε στους Δημότες 8.000.000 ευρώ.

100 πρώτες μέρες της νέας Δημοτικής Αρχής και θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Δημότες & Κατοίκους ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας δίνουμε καθημερινή μάχη σε όλους τους τομείς με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 από τις 9:00 π.μ έως τις 14:00 θα διεξαχθεί στο Δήμο Ηλιούπολης «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας» με θεματικό πεδίο «Δασικές Πυρκαγιές» (Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση) σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο απευθύνεται σε Εγγεγραμμένα Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμάει τη διεθνή Ημέρα Μουσείων που γιορτάζεται τη 18η Μαΐου κάθε χρόνο και ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους ότι το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 9:00π.μ. έως και τις 17:00μ.μ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τον Γ.Σ. Ηλιούπολης στο Τουρνουά Ανόδου στην Α2 στο Βόλεϊ Ανδρών που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 24 Απριλίου έως τις 28 Απριλίου 2024 στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου 3, Ηλιούπολη).

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Αθήνα με φόντο την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Εκτεταμένες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο ευρύτερο  κέντρο της πόλης, οδομαχίες και πρωτοφανής σε έκταση χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αποπνικτική η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος λόγω των δακρυγόνων, περισσότεροι από 500 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα. Τραυματίστηκαν πολίτες και αστυνομικοί, εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «King George».

Συνολικά, 99 τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και είχαν βγει μέχρι το βράδυ -με εξαίρεση την «προληπτική εισαγωγή» ενός 15χρονου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Απροσπέλαστο από το πρωί το κέντρο της Αθήνας, επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ.Αθανασιάδης.

 • Οδοφράγματα στη Φιλελλήνων κάτω από την πλατεία Συντάγματος ενώ οι συγκρούσεις με την αστυνομία και η εκτεταμένη χρήση χημικών είχαν αφήσει μετά τις 22:00 βομβαρδισμένο τοπίο στην καρδιά της Αθήνας.
 • Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται από τις 21:00 στο κέντρο της πλατείας, ενώ οι διαδηλωτές βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή. Kαταγγελίες κάνουν λόγο για ρίψη κροτίδων από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ που περνούσαν με τις μηχανές μέσα από το πλήθος στην πλατεία Κοραή και την Σταδίου.
 • Το επίκεντρο των επεισοδίων εκτείνεται στο τρίγωνο μεταξύ του Συντάγματος, της Ομόνοιας και του σταθμού της Ακρόπολης, στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
 • Με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος και την ένταση να παραμένει, οι «Αγανακτισμένοι» προχωρούν το βράδυ σε συναντήσεις στις «παρυφές» της παραπάνω περιοχής.
 • Αρκετοί είναι οι διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ όπως αναφέρεται γύρω στους 50 με 100, εγκλωβίστηκαν στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα. Οι γιατροί στον σταθμό πρώτων βοηθείων του σταθμού έχουν απευθύνει έκκληση στην αστυνομία να ξεμπλοκάρει τους δρόμους, ώστε να φτάσουν τα ασθενοφόρα στην πλατεία, σημειώνοντας ότι για κάποιους από τους τραυματισμένους αυτό είναι επιτακτική ανάγκη.
 • Mέσα στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε νωρίτερα ότι σε επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας Χρήστο Παπουτσή, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αστυνομία στο Μετρό και όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει από την περιοχή.
 • Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19:00 σε κτίριο τράπεζας στην Πανεπιστημίου, απέναντι από τα Προπύλαια. Τρεις άνθρωποι που ήταν εγκλωβισμένοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια ενώ η ένταση στο σημείο συνεχίστηκε για ώρα.
 • Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν πριν τις 19:00 στα Προπύλαια, στην Σταδίου και τους γύρω δρόμους, φτάνοντας μέχρι και την πλατεία Ομόνοιας ενώ υπάρχει πληθώρα καταγγελιών για απρόκλητα χτυπήματα από την αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
 • Φωτιά είχε ξεσπάσει νωρίτερα και στην είσοδο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος στο ισόγειο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομίας, έσβησε όμως λίγο αργότερα μετά από παρέμβαση δύο οχημάτων της Πυροσβεστικής.
 • Δεκάδες είναι οι τραυματίες της πλατείας Συντάγματος που δεν έχουν διακομιστεί στα πρόχειρα ιατρεία, ενώ τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.
 • Διαδηλωτές απηύθυναν έκκληση για βοήθεια σε μαλόξ (κατά των δακρυγόνων), φιάλες οξυγόνου, νερό, γάζες, φορεία, σπρέι για εγκαύματα (Pulvo) και άλλο υλικό πρώτων βοηθειών. Ζητούν επίσης να έλθουν στο Σύνταγμα εθελοντές γιατροί ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ανέφερε πως οι φαρμακοποιοί ανταποκρίνονται στην έκκληση για φάρμακα.
 • Πρώτες βοήθειες προσφέρονται σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και στο ιατρείο του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα. Τα συνεργεία του ΕΚΑΒ μετέφεραν από το απόγευμα δεκάδες τραυματίες από την πλατεία Συντάγματος με το Μετρό μέχρι το Μέγαρο μουσικής και από εκεί διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία -σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, ομάδες διαδηλωτών σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μέσα στο σταθμό του μετρό, σπρώχνοντας στην άκρη τους επιβάτες για να περάσουν οι τραυματιοφορείς.
 • Από τα μεγάφωνα του Μετρό γίνονται συνεχώς εκκλήσεις να μην συγκεντρώνονται στις αποβάθρες οι επιβάτες, μιας και ο καπνός από τα χημικά έχει φτάσει μέσα στο σταθμό του Μετρό. Οι γιατροί που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος κάνουν λόγο για «άγρια αντιμετώπιση» των διαδηλωτών από τις αστυνομικές δυνάμεις.
 • Κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό.
 • Σύμφωνα με μαρτυρίες, μέλη των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ καταδίωκαν διαδηλωτές στα στενά της Πλάκας και έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ακόμη και σε τουριστικά εστιατόρια στο Μοναστηράκι. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες περίπου 100 μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ στέλνονται ως ενισχύσεις στις αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο.
 • Νέα ένταση επικράτησε λίγα λεπτά πριν τις 17:00, όταν άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία αντέδρασαν στη θέα αστυνομικών της ομάδας Δέλτα, με αποτέλεσμα να εξαπολύσουν επίθεση κατά ανδρών των ΜΑΤ και να ακολουθήσει ρίψη δακρυγόνων.
 • Αστυνομικοί απωθούν τους «Αγανακτισμένους» από την Λεωφ. Αμαλίας, ωστόσο, λίγο αργότερα εκείνοι επιστρέφουν. Η κατάσταση αυτή έχει επαναληφθεί αρκετές φορές από το πρωί.
 • Πυκνός μαύρος καπνός είχε σκεπάσει και νωρίτερα την πλατεία Συντάγματος. Κουκουλοφόροι είχαν βάλει φωτιά σε ένα περίπτερο επί της πλατείας και μία διαφημιστική πινακίδα, ενώ η ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από τα χημικά, γίνεται ακόμα πιο αποπνικτική εξαιτίας του καπνού.
Δεκάδες με αναπνευστικά προβλήματα

epeisodia-kentro2_nΗ κατάσταση έγινε αποπνικτική εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων στην πλατεία Συντάγματος, με τον καπνό να έχει φθάσει μέσα στο σταθμό του Μετρό και να αναφέρονται περιστατικά λιποθυμιών. Σύμφωνα με το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος, πάνω από 500 διαδηλωτές παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν λάβει τις πρώτες βοήθειες, ενώ δεκάδες άλλοι φέρουν χτυπήματα ή εγκαύματα από δακρυγόνα.

Ανάμεσα στους τραυματίες που είχαν διακομιστεί μέχρι το βράδυ σε νοσοκομεία βρίσκεται και ένας 15χρονος, που μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Κρατικό. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο νεαρός δεν κινδυνεύει αλλά έγινε «προληπτική εισαγωγή» του στο νοσοκομείο.

Συμπλοκές ξέσπασαν το μεσημέρι, πριν αρχίσει η ψηφοφορία στη Βουλή, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, σπρώχνοντας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα περιμετρικά της πλατείας. Η αστυνομία ανταπέδωσε κάνοντας χρήση χημικών.

Βάσει ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας, συνολικά 99 άτομα είχαν τραυματιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία και είχαν βγει μέχρι το βράδυ (πλην του παραπάνω 15χρονου) . Συγκεκριμένα, 29 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου δύο είχαν μείνει για εξετάσεις. Στο Κρατικό Αθηνών μεταφέρθηκαν συνολικά 57 άτομα. Επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο Ελπίς, ένα στο Σωτηρία και έξι στην Πολυκλινική Αθηνών.

Κατά τις συγκρούσεις τραυματίστηκε και ο φωτορεπόρτερ του New York Times Magazine, Γκαμπριέλ Μικαλίτσι, ο οποίος κάλυπτε τα γεγονότα. Ο δημοσιογράφος, που χτυπήθηκε στο κεφάλι από γκλοπ αστυνομικού, μεταφέρθηκε από συναδέλφους του στην Πολυκλινική, όπου οι γιατροί του έκαναν επτά ράμματα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν τραυματιστεί 49 αστυνομικοί.

Μέχρι το βράδυ, είχαν γίνει 17 συλλήψεις και 43 προσαγωγές.

Εκκένωση του King George

Την πλήρη εκκένωση του ξενοδοχείου King George Palace ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, η διεύθυνση του ξενοδοχείου «με γνώμονα την ασφάλεια των ενοίκων και των εργαζομένων λόγω του ανεξέλεγκτου χαρακτήρα των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα στην Πλατεία Συντάγματος».

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρία άτομα και έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα 29 προσαγωγές, ενώ στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας πήγε το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Μέχρι περίπου τις 16:00 η κατάσταση στα μέτωπα των ταραχών είχε ως εξής:

 • Δεκαέξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Οι 15 είναι καλά στην υγεία τους και αναχώρησαν, ένας παραμένει για εξετάσεις. Δεκαεννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.
 • Εκκενώνεται το ξενοδοχείο «King George» με απόφαση της διεύθυνσης.
 • Είκοσι έξι προσαγωγές και τρεις συλλήψεις μέχρι στιγμής για τα σημερινά επεισόδια.
 • Ο πετροπόλεμος επεκτάθηκε το μεσημέρι στην οδό Σταδίου και τη Βασιλέως Γεωργίου. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην Μητροπόλεως. Μεγάλος όγκος διαδηλωτών απωθήθηκε στο κάτω μέρος της πλατείας από Φιλελλήνων έως Σταδίου.
 • Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν παρατεταγμένες μπροστά από τη Βουλή και αναμένεται να ενισχυθούν με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
 • Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε από τη Βουλή τον υπουργό Προστασίας να σταματήσει η χρήση χημικών κατά διαδηλωτών με ακάλυπτα πρόσωπα, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος είναι αποπνικτική.
 • Η άνοδος της Βασ. Κωνσταντίνου από το ύψος του Καλλιμάρμαρου είναι κλειστή, καθώς κατά μήκος έχουν παραταχθεί μηχανές της αστυνομίας. Κλειστή είναι επίσης, η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από το ύψος του Ευαγγελισμού και η άνοδος από την Λ. Αλεξάνδρας.
 • Στις 15:00 το μεσημέρι μια διμοιρία των ΜΑΤ αφού έριξε δακρυγόνα μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία κινήθηκε τρέχοντας προς διαδηλωτές που τράπηκαν σε φυγή.
 • Στις 15:30 δυο διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν μαζικά κατά διαδηλωτών ρίχνοντας δεκάδες δακρυγόνα, χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης. Εν τω μεταξύ, από τα μεγάφωνα των διαδηλωτών γίνονταν εκκλήσεις να μην πετάγονται πέτρες ώστε να μην προκαλούνται οι αστυνομικοί.
 • Στις 15:45 η ένταση αυξήθηκε και 3-4 διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν κατά διαδηλωτών κατεβαίνοντας την Βασιλίσσης Σοφίας, συνεχίζοντας έτσι τον κλεφτοπόλεμο με πέτρες και δακρυγόνα.
 • Στις 15:50 ο Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής απηύθυνε έκκληση από τα μεγάφωνα των διαδηλωτών, να σταματήσουν άμεσα οι ρίψεις δακρυγόνων.


Το κέντρο της Αθήνας ήταν από νωρίς το πρωί απροσπέλαστο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν σε μεγάλη ακτίνα όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές να προσέλθουν ανεμπόδιστοι στο Κοινοβούλιο.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε με ξύλα και λοστούς στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που άρχιζε η ψηφοφορία επί του Μεσοπρόθεσμου.

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα μεταξύ αστυνομικών και «Αγανακτισμένων», που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, αλλά και στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Τα πρωινά επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιούσε προσυγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό επί της Βασ. Κωνσταντίνου. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι, όπου αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Την ίδια ώρα, στην Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ευαγγελισμού αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν άλλη ομάδα «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα. Από την ένταση που προκλήθηκε, οκτώ άτομα οδηγήθηκαν με μικροτραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, είχε προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν και στην άνοδο της Συγγρού, καθώς στο ύψος του Φιξ συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της Πυρκάλ.

Η αστυνομία έστησε ξανά το σιδερένιο φράχτη επί της Βασ. Σοφίας έξω από τη Βουλή, όπου κατάφεραν να εισέλθουν χωρίς προβλήματα οι βουλευτές.

Στο Σύνταγμα, επί της οδού Αμαλίας, ήταν συγκεντρωμένες άλλες ομάδες «Αγανακτισμένων», που είχαν πραγματοποιήσει προσυγκεντρώσεις νωρίς το πρωί στον Ευαγγελισμό, το Μοναστηράκι, την Ομόνοια και άλλα σημεία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 19:00.

Τα ξημερώματα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, παρέμεναν κλειστοί, καθώς οι εργαζόμενοι του δήμου προσπαθούσαν να καθαρίσουν την περιοχή, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια. Οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών συνεχίζονταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. 

 

Δημοσίευση 30/06/2011 

[readon1 url="http://in.gr"]Πηγή: in.gr[/readon1]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.