ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνουν δράση συγκέντρωσης Πασχαλινών δώρων, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και Κατοίκους της πόλης ότι ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΜΠ στα πλαίσια της Κοινωνικής πολιτικής της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά του δημοτικού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης από τις 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2024 και από τις 8 έως 10 Μαΐου 2024.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την INANIMALS θέτουν σε λειτουργία την καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για την προστασία των αδέσποτων στο Δήμο Ηλιούπολης, αποστέλλοντας ένα μήνυμα υποστήριξης για τα αδέσποτα της πόλης μας.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος Δωρεάν Σεμιναρίων Ψηφιακών Δεξιοτήτων από το MEDIA LAB του Δήμου Ηλιούπολης.

Νεκροί εντοπίστηκαν χθες το βράδυ μια 63χρονη μητέρα με τον 36χρονο γιο της σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, επί της οδού Θερμοπυλών 28 στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, διοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο «Ημέρα Σταδιοδρομίας» για μαθητές Α' Γενικού Λυκείου.

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της επικινδυνότητας των σχολικών κτιρίων της Ηλιούπολης.

Η δημόσια επιστολή του κ. Ψυρρόπουλου προς τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο αποκάλυψε με ολοφάνερο τρόπο τη συντονισμένη επιχείρηση λάσπης και κατασυκοφάντησης που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας, τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η παράταξή του.

Τις τελευταίες ημέρες, οι φορείς και οι δημότες της Ηλιούπολης βρίσκονται διχασμένοι με απόλυτη ευθύνη του κ. Ψυρρόπουλου. Οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής σε μια σειρά από θέματα που αφορούν στον εμπορικό κόσμο, στη σχολική κοινότητα και στους τοπικούς συλλόγους έχουν οδηγήσει σε ένα κλίμα διαίρεσης και αυτοματισμού που στρέφει την τοπική κοινωνία σε μια πρωτόγνωρη αντιπαράθεση όλων εναντίον όλων.

Μια ξεχωριστή δράση εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ηλιούπολης ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2021 και συνεχίστηκε για δύο ακόμα έτη. Πρόκειται για την ομολογουμένως πρωτοποριακή πρωτοβουλία των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ, που εμπνεύστηκε η εικαστικός και δασκάλα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Γιούλη Γκικοπούλου.

Ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης με ανάρτησή του στη προσωπική του σελίδα στο Facebook εκφράζει τις ανησυχίες του για την μεγάλη αύξηση των δαπανών για το Δημοτικό ραδιόφωνο της Ηλιούπολης.

Πέρασαν πέντε μέρες από την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και δύο από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης κι ακόμα ο Λαός της Ηλιούπολης δεν έχει πάρει κάποια ικανοποιητική απάντηση για την  –πρωτοφανή στην Ιστορία της Πόλης–  κατάθεση στεφάνου από το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών».

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 από τις 9:00 π.μ έως τις 14:00 θα διεξαχθεί στο Δήμο Ηλιούπολης «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας» με θεματικό πεδίο «Δασικές Πυρκαγιές» (Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση) σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο απευθύνεται σε Εγγεγραμμένα Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 έστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λιβάνιο, ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση για τους 112 πρώην συμβασιούχους ΙΔΟΧ που συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο από τους 142 που ήταν αρχικά, οι οποίοι προσελήφθησαν για την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, όπως και για το μισθολογικό κόστος των 28 εργαζομένων πρώην συμβασιούχων μέσω του προγράμματος 55-67 της ΔΥΠΑ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη δημιουργία της Εθελοντικής Ομάδας «Η Γειτονιά μας», που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει περισσότερο την έννοια της γειτονιάς που χαρακτηρίζει την πόλη και τους ανθρώπους της.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την «Επέκταση του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» σε γυναίκες του Δήμου Ηλιούπολης από 50 έως 75 ετών ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για τις ημερομηνίες 7-20 Απριλίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση όλων των γυναικών στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων με μία σειρά από δράσεις γύρω από το σημαντικό ζήτημα των αδέσποτων στη χώρα μας, αλλά και στην πόλη μας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι επανέρχεται ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων για μαθητές Γ' Γυμνασίου μετά από τέσσερα χρόνια στην πόλη μας.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συνεχίζει δυναμικά την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00-20:00, με ομιλητή τον Γιώργο Βέη, Ποιητή, με θέμα «Το άλλο πρόσωπο της Ποίησης: Το ταξίδι».

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία μετά από 4 χρόνια οι Σχολικοί Αγώνες των Γυμνασίων της πόλης μας μετά από την αποτελεσματική συνεργασία και τον ιδιαίτερο ζήλο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννη Γρηγορέα και του αρμόδιου τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ηλιούπολης.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Την Τρίτη 03.11.2009  διεξάχθηκε  η δίκη των Νασταίων  για την Δημόσια Περιουσία . Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα , στις 28  Σεπτεμβρίου 2010 προσδιορίσθηκε και πάλι η δίκη η οποία όμως αναβλήθηκε. Παρά την διαφαινόμενη αναβολή η παρουσία των πολιτών ήταν απαγοητευτική  και πώς να γίνει διαφορετικά όταν από τους υποψήφιους Δημάρχους  παρέστη μόνο ο Δήμαρχος κ. Αναγνώστου και ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος του Ενωτικού  Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης.

Για να θυμηθούμε μερικά πράγματα κρίνουμε αναγκαίο να αναφερθούμε σε κομβικά σημεία της Δημόσιας περιουσίας.

Η ιστορία της Δημόσιας περιουσίας είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία της πόλης μας. Οι κληρονόμοι Νάστου και οι συνεταίροι τους, αφού διαμέλισαν και τεμάχισαν την πόλη, αφού πούλησαν γη που δεν τους ανήκε, φθάσαμε στο 1984.

Η ιστορική πολιτική απόφαση του, τότε, υπουργού οικονομικών Δημοσθενόπουλου κατοχύρωσε τα εναπομείναντα οικόπεδα στην πόλη.

Βέβαια για να φθάσουμε το 1984 προϋπήρξαν οι αγώνες του Δημήτρη Κιντή οι οποίοι καταξιώθηκαν στην συνείδηση των Ηλιουπολιτών. Η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα και οι αγώνες της τότε  Δημοτικής Αρχής, έφεραν θετικό αποτέλεσμα.

Ας μην λησμονούμε ότι και η εποχή 1978 – 1990 είχε το αρνητικό της σημείο. Η δημοτική αρχή μην έχοντας τους κατάλληλους μηχανισμούς προστασίας χορήγησε αρκετά ΤΑΠ ώστε πολλοί καταπατητές κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις παρανομίες τους.

Το 1991 φτάνουμε στη Δημαρχία Θ. Γεωργάκη. Επειδή πιστεύω ότι η λήθη δεν βοηθά τις κοινωνίες να προχωρήσουν μπροστά αλλά και η καταβαλόμενη προσπάθεια για συστηματική απαξίωση της, πιο δημιουργικής σε υποδομές περίοδος 1991 – 2006 δεν βοηθά την κοινή πορεία, αναφέρουμε επιγραμματικά:

1.    23/01/1997 δικαστική κατοχύρωση περιοχής «χαλικάκι» 60 στρ. στο Δήμο Ηλιούπολης
2.    09/02/1996 παραχώρηση 32 στρ. στα «Αστυνομικά» που στεγάζουν σήμερα: τένις, αναψυκτήριο, κολυμβητήριο, παιδικής σταθμούς, νηπιαγωγεία, 2ο γυμνάσιο
3.    22/04/1996 κατοχύρωση Δημοτικού θερινού κινηματογράφου Μελίνα Μερκούρη
4.    15/03/1995 παραχώρηση 25 οικοπέδων από την ΚΕΔ για αξιοποίηση
5.    αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις από το 1995 – 2005 για διεκδικήσεις ενάντια στους καταπατητές
6.    23 αυτόνομες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας
7.    κατασκευή νηπιαγωγείων: 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 14ο, 15ο, 22ο, 21ο
8.    κατασκευή δημοτικών σχολείων: 11ο, 12ο, 13ο, 15ο, 21ο, 22ο
9.    2ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο 4ος, 5ος, 6ος, 9ος, 10ος παιδικοί σταθμοί
10.    Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Είναι απολύτως ξεκάθαρο και αντιληπτό ότι η «Δημοτική Αλλαγή» που ο υποψήφιος Δήμαρχος του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης είχε την τιμή να εκπροσωπεί για μια τετρετία ως επικεφαλής της , από το 2007 -2010, αξιοποίησε σε σημαντικό βαθμό την Δημόσια περιουσία, στα προηγούμενα 16 χρόνια που με την λαϊκή εντολή διαχειριζότανε το συμφέρον του Δήμου. Δεν έχασε ούτε μια δίκη και έβαλε την πόλη σε τροχιά ανάπτυξης.

Από τον Ιανουάριο του 2007 ανέλαβε τη δημοτική αρχή ο Γ. Αναγνώστου.
Στο σημείο αυτό αξίζει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η πολιτεία που είναι και ο ιδιοκτήτης και υπερασπιστής της δημόσιας περιουσίας.

1.    Ο Υπουργός Οικονομικών κος Αλογοσκούφης διορίζει από την 05/05/2004 έως την 31/07/2006 με αποφάσεις του, την κα. Μάλοβιτς (κληρονόμο των Νασταίων) σε 7 καίριες πολιτικές θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο λαός μας αναφέρει πολύ σωστά: « έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Ο ξεσηκωμός του λαού της Ηλιούπολης για την προκλητική αυτή ενέργεια της τότε κυβέρνησης απέτρεψε τους δόλιους σχεδιασμούς εις βάρος των συμφερόντων των Ηλιουπολιτών.
2.    Η ΚΕΔ (κτηματική εταιρία του Δημοσίου) σε συνάντηση των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων (08/04/2008) μας ενημερώνει πως προτίθενται να εκποιήσει τα λεγόμενα «φιλέτα» οικόπεδα της πόλης μας προκειμένου να εισπράξει το μεγάλο οικονομικό αντίκρισμα που έχουν. Τα «υπόλοιπα» οικόπεδα «προτίθεται» να τα παραχωρήσει στο Δήμο.

Ηλιουπολίτες – Ηλιουπολίτισες
pantazopoulos-new_nΔυστυχώς με το οικονομικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε φαίνεται πως οι σημαντικοί αγώνες για την προάσπιση της Δημόσιας Περιουσίας δεν ανήκουν στο παρελθόν αλλά είναι μπροστά μας. Πρέπει όλοι να συμφωνήσομε πως ενώ με την πολιτική απόφαση Δημοσθενόπουλου η πορεία που χαράχθηκε έφερε θετικά για την πόλη μας αποτελέσματα, σήμερα, σύννεφα μαζεύονται πάνω από την Δημόσια περιουσία με κίνδυνο, με πολιτικές και πάλι αποφάσεις, να ξεπουληθεί η Δημόσια περιουσία για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους της χώρας. Η διαμόρφωση κλίματος που επιχειρείται με την περίπτωση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού αποτελεί προπομπό και για την τύχη της Δημόσιας περιουσίας και στην Ηλιούπολη .

Καλούμε το λαό της Ηλιούπολης να βρίσκεται σε εγρήγορση για την προστασία της Δημόσιας Περιουσίας , την άμεση μεταβίβαση της στην ιδιοκτησία του Δήμου προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα αυτό.

Βρισκόμαστε ίσως στην πιο δύσκολη φάση που αφορά τα δημόσια κτήματα στην πόλη μας. Η περιφρούρηση και η αξιοποίηση αυτών των οικοπέδων πρέπει να γίνει επ’ ωφελεία της πόλης με πρόγραμμα και σχεδιασμό για τις ανάγκες της επόμενης 20ετίας.
Το οφείλουμε στην ιστορία της πόλης και των κατοίκων της, κυρίως όμως το οφείλουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές των Ηλιουπολιτών.
Το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης δεσμεύεται απέναντί στο λαό της Ηλιούπολης  να αγωνιστεί μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, μαζί με τους ενεργούς πολίτες, τους φορείς και τα κινήματα πολιτών έχοντας ως άξονα διεκδίκησης τις παρακάτω θέσεις:

α) Κατάργηση του ν. 2137/2003/αρ.3 που διευκολύνει τους καταπατητές να λυμαίνονται δημόσια περιουσία.
β) Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή πρέπει να αξιώσει και να πάρει άμεσα οριστικά παραχωρητήρια για το σύνολο των δημοσίων κτημάτων.
γ) Ο Δήμος Ηλιούπολης να ενισχύσει το νομικό του οπλοστάσιο απέναντι στους κληρονόμους Νάστου χωρίς να φείδεται κόστους μπροστά στο τεράστιο όφελος για την πόλη μας.    
δ) Να σχεδιάσουμε από κοινού με τους φορείς της πόλης μας τους τρόπους και τις δράσεις μας που θα αναδεικνύουν, θα στηρίζουν και θα προασπίζουν τη Δημόσια περιουσία.   
ε) Το δημοτικό συμβούλιο αφού πάρει έγκαιρα τις απόψεις των φορέων και των κινήσεων πολιτών, αφού ιεραρχήσει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, να προγραμματίσει και να αξιοποιήσει τα εναπομείναντα οικόπεδα  έχοντας ως πυξίδα, το μέλλον των παιδιών μας και την ποιότητα ζωής που τόσο αμφισβητείται στις μέρες μας.

Η προάσπιση και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ας γίνει υπόθεση όλων μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το αξίζει η πόλη μας.

 

Δημήτρης Πανταζόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης

30 Σεπτεμβρίου 2010

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.