ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος έδωσε το «παρών» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 σε συνάντηση σε κατάστημα δίπλα από την συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη, όπου διακυβεύεται καθημερινά η ασφάλεια των πολιτών λόγω των σοβαρών τροχαίων που έχουν λάβει χώρα στο σημείο.

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες ημέρες, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό του έργο, διοργανώνει την 71η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.

Συνεχίζονται τον μήνα Noέμβριο 2023, οι δράσεις μαζικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 Rapid Test» από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο Φουαγιέ του Κλειστού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», με είσοδο από Κουντουριώτου, από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., στις εξής ημερομηνίες:

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 δεν θα λειτουργήσει η φοιτητική γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη, λόγω διενέργειας των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

O νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης έδωσε το "παρών" στις 24 Νοεμβρίου 2023 στο 5ο συνέδριο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού "Γίνε Άνθρωπος" που έλαβε χώρα στην αίθουσα "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Ηλιούπολης με τίτλο "Ξέρεις το όνομα της, όχι την ιστορία της!".

Αλήθεια ποιος ευθύνεται για τα συνεχόμενα ατυχήματα στη διασταύρωση καρμανιόλα των οδών Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη;

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη δημάρχου από την 1η Ιανουαρίου 2024 μαζί με τη νέα διοίκηση, έχει αποστείλει εκ νέου υπενθυμιστική επιστολή στον νυν δήμαρχο κο Χατζηδάκη, όπου ζητάει προσωπική ενημέρωση για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, όπως οικονομικά, θεσμικά, ζητήματα προσωπικού, δημόσιας υπηρεσίας, εκκρεμείς δίκες και άλλες υποθέσεις.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη  αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει τους εκατοντάδες δημότες που στήριξαν τη δυνατότητα ύπαρξης και δράσης μιας Αριστερής Αντικαπιταλιστικής φωνής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια προσπάθεια που λόγω του αντιδημοκρατικού ορίου του 3%, που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά δεν καταφέραμε να επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της Μαχόμενης Ηλιούπολης.

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες της Ηλιούπολης που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης και την οικογένειά μου για την ανεκτίμητη στήριξη και εμπιστοσύνη που μου προσέφεραν καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην οδό Κύπρου και Σαντορίνης ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Σε μια «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς μετατράπηκε μια ακόμη παιδική χαρά στην πόλη μας, στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου - Ηρώων Πολυτεχνείου - Φειδίου, η οποία ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης και παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό.

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πολιτικής της, συνεχίζει την απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών από τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, όπως κάθε χρόνο και φέτος, ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί για την κάμπια των πεύκων.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην Πλατεία Ευρώπης, ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 2023 θα είναι ως εξής:

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – Γρηγόρης Γρηγορίου, με τους εικαστικούς Αναστασία Παπαδημητρίου και Μανώλη Τσαμπουράκη, διοργανώνει νέους θεματικούς κύκλους για ενήλικες, που θέλουν να εκφραστούν μέσω της Τέχνης και να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και μέσα.

Υπερήφανους μας έκανε για άλλη μία φορά ο συμπολίτης μας χρυσός παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 11ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Από αύριο Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, αρχίζει η εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου για το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, όπως υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με διεθνή στολίσκο μετά την απίστευτης βίας επίθεση Ισραηλινών κομάντο και σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα, 60 με 70 μίλια ανοικτά της ακτογραμμής.


Πάνω από εννέα άτομα -κατά τον ισραηλινό Στρατό- και πάνω από 19 -σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές- βρήκαν τον θάνατο κατά την επίθεση που άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πρώτος και βασικός στόχος των κομάντο του ισραηλινού Στρατού ήταν το τούρκικο σκάφος «Μαρμαρά», που προπορευόταν του στολίσκου. Στο πλοίο αυτό έλαβε χώρα και το μακελειό.

Η Άγκυρα ανακάλεσε αμέσως τον πρέσβη της στο Τελ Αβίβ, ενώ ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, διέκοψε την επίσκεψή του στη Χιλή, για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Την ίδια ώρα, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναχώρησε εσπευσμένα από τη Βραζιλία, για να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου η Τουρκία ζητά τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Προσεκτική η δήλωση του πρωθυπουργού

Σχολιάζοντας τα σημερινά θλιβερά γεγονότα, ο Γιώργος Παπανδρέου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τα σημερινά τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν τη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ κατά στολίσκου πλοίων ακτιβιστών με κατεύθυνση τη Γάζα, είναι καταδικαστέα και απαράδεκτα.

Η βία που ασκήθηκε κατά τη σημερινή επιχείρηση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά της διεθνούς αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Γάζα, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Είχε τραγικά αποτελέσματα που μας προκαλούν βαθύτατη θλίψη. Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ευτυχώς, μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών δεν υπάρχουν Έλληνες. Αναμένουμε από το Ισραήλ να εξασφαλίσει τον άμεσο επαναπατρισμό τους.

Η ασφάλεια του Ισραήλ και όλης της περιοχής, όπως και η αναζήτηση λύσης στα προβλήματα της περιοχής, εξυπηρετείται μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων και της συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Στην Αθήνα, η κυβέρνηση διέκοψε τη διεξαγωγή της ελληνο-ισραηλινής στρατιωτικής άσκησης «Μίνωας 2010», η οποία λάμβανε χώρα στο Αιγαίο, ανατολικά του 20ου μεσημβρινού, αλλά και στην ηπειρωτική Βόρεια Ελλάδα.

Εξοργισμένοι διαδηλωτές πολιόρκησαν την Πρεσβεία και το Προξενείο του Ισραήλ στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ενώ βίαιες συγκρούσεις έλαβαν χώρα και στην Αθήνα, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, μπροστά από την Πρεσβεία του Ισραήλ επί της Κηφισίας και Κατεχάκη.

Διπλωματικό παρασκήνιο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανάχιου, ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 1η Ιουνίου, μετά από παλινωδίες της ισραηλινής διπλωματίας. Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ άρχισε να δημοσιοποιεί λεπτομέρειες για το συμβάν, καθώς και το ότι οι συλληφθέντες επιβαίνοντες του στολίσκου θα απελαθούν πάραυτα. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, δεν συμπεριλαμβάνονταν Έλληνες πολίτες στη λίστα των νεκρών, ενώ δεν αναφέρονται και Έλληνες τραυματίες.

Η πρωτοφανούς βαρβαρότητας επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων του Ισραήλ, προκάλεσε «χιονοστιβάδα» αντιδράσεων, με την Τουρκία να πιστώνεται εντός του μουσουλμανικού κόσμου την τραγωδία αυτή. Η Τουρκία για πρώτη φορά στο Μεσανατολικό Ζήτημα από το 1949 έχει νεκρούς, χωρίς να αποτελεί μέρος του προβλήματος. Αυτό και μόνο την αναδεικνύει σε παράγοντα στην περιοχή και κυρίως αναβαθμίζει την επιρροή της στον αραβικό κόσμο, επισημαίνουν δυτικοί διπλωμάτες στην Άγκυρα και την Αθήνα.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η πρωτοφανής αντίδραση του Ισραήλ στην αντιμετώπιση του στολίσκου για τη Γάζα. Ορισμένοι σχολιαστές επιμένουν πως η βιαιότητα της ισραηλινής αντίδρασης είχε σχέση με την ιδιαίτερη παρουσία του τουρκικού παράγοντα στην προετοιμασία αυτής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως, για πρώτη φορά, η Κύπρος αρνήθηκε να βοηθήσει στην οργάνωση της αποστολής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, καθώς και το ότι τα τουρκικά πλοία προετοιμάστηκαν στα λιμάνια της Κερύνειας και κυρίως της Αμμοχώστου, όπου ο ελλιμενισμός είναι παράνομος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, συνθέτουν ένα περίεργο σκηνικό κατά τους ίδιους κύκλους, που καταδεικνύουν μία ιδιαίτερη μεθόδευση. «Αν πραγματικά συνέβησαν όλα αυτά, τότε το Ισραήλ έπεσε στην παγίδα και έκανε ένα μεγάλο διπλωματικό δώρο στη Τουρκία, που κατήγαγε διπλωματική νίκη στο θολό τοπίο της Μέσης Ανατολής», επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας παρακολουθούσαν βήμα προς βήμα τις εξελίξεις.

Καταλυτικό ρήγμα στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας

Το Ισραήλ με ταξιδιωτική οδηγία κάλεσε τους πολίτες του που ζουν στην Τουρκία να εγκαταλείψουν για λόγους ασφαλείας αυτήν τη χώρα. Η ενέργεια αυτή της ισραηλινής διπλωματίας έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη στοιχείο στη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ. Το ρήγμα που δημιουργήθηκε προ μηνών στο Forum του DAVOS με τη σύγκρουση του Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Περές, και συνεχίστηκε στο Τελ Αβίβ με την πρωτοφανή διπλωματική αγένεια του Ισραηλινού υφυπουργού Εξωτερικών προς την πρέσβη της Τουρκίας, έλαβε κατά την πρόσφατη περίοδο διαστάσεις συνολικότερης ρήξης, μετά από δημοσιεύματα του φιλοϊσραηλινού Τύπου στην Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία. Στα δημοσιεύματα αυτά, κυρίως όσον αφορά στη Wall Street Journal, τέθηκε αρκετές φορές το ερώτημα για τον εάν η Τουρκία μπορεί να συγκαταλέγεται ως φιλική χώρα προς τη Δύση και αν μπορεί να είναι πια μέλος του ΝΑΤΟ.

Παρόλα αυτά, την Παρασκευή που μας πέρασε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εξηγώντας το νέο αμυντικό δόγμα της Αμερικής, συμπεριέλαβε την Τουρκία στους βασικούς μοχλούς άσκησης της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, τον αραβικό κόσμο και την Κεντρική Ασία. Αυτό συνέβη μετά την υπογραφή της αμφιλεγόμενης -για ορισμένους- συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας – Ιράν και Βραζιλίας για τη διακίνηση εμπλουτισμένου ουρανίου.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, θα ήταν παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς πως η Τουρκία δρα αυτόνομα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πάντως χωρίς καμία αμερικανική έγκριση.

Είναι σαφές πως η Ουάσιγκτον θα στήριζε οποιαδήποτε τουρκική πρωτοβουλία που θα κατέληγε στην αύξηση της επιρροής μιας δυτικόστροφης μουσουλμανικής χώρας στο Ισλάμ. Υπ’ αυτή την έννοια, το τραγικό συμβάν στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά προσοδοφόρο σε διπλωματικό επίπεδο ως προς τους στόχους της σημερινής τουρκικής διπλωματίας, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, έως και αργά το βράδυ της Δευτέρας, δεν είχαν καταδικάσει ευθαρσώς την ισραηλινή επιθετικότητα. Ενδεχομένως και αυτό το στοιχείο να προσέδιδε ακόμη μεγαλύτερη «αυθεντικότητα» στις τουρκικές πρωτοβουλίες στην περιοχή.

Δημοσίευση 31/05/2010

[readon1 url="http://www.zougla.gr"]Πηγή: zougla.gr[/readon1]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.