ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Το Αθλητικό – Πολιτιστικό Καλοκαιρινό Καμπ για Παιδιά 2024 θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα Σαββατοκύριακα. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει συνολικά 6 εβδομάδες.

Το Καμπ Δημιουργικής Απασχόλησης «Καλοκαίρι 2024» θα διεξαχθεί από 17 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου.

Στα Κινητά Πράσινα Σημεία «The Green City» ανακυκλώνουμε, στηρίζοντας την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και κερδίζουμε πόντους εξαργύρωσης στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις.

Για τη διεξαγωγή του «ελληνικού διαγωνισμού PISA» τη φετινή χρονιά
Αντιστεκόμαστε συλλογικά στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά!
Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» προκηρρύσσει από 1 έως  3 ώρες στάση εργασίας για την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024,  με στόχο την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κατά τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων

Ο Δήμος Ηλιούπολης υποδέχεται το 1ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, από τις 10:30 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. στην πλατεία Φλέμινγκ, μια πρωτότυπη ολοήμερη εκδήλωση με τίτλο «όλοι μαζί ένας κοσμος», που διοργανώνουν 5 διαφορετικές ομάδες σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης: «Δύναμαι άκουσέ με δάσκαλε», «Εθελοντούμε», «Οι Νοηματίστριες», «Ο κόσμος του Πάρη», «Cri du chat» με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Λόγω σοβαρής βλάβης υπόγειου καλωδίου χαμηλής τάσης του δικτύου μας στην οδό Πρίαμου 8, Ηλιούπολη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

H προσπάθεια νομικού εκφοβισμού από ιδιωτικά συμφέροντα δεν μας τρομάζει!
Πριν από λίγα 24ωρα, ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Δημήτρης Ευαγγέλου δέχτηκε εξώδικo από την εταιρεία που μίσθωσε το δημοτικό θέατρο «Δ. Κιντής» για 25 παραστάσεις έναντι μόλις 8.500 ευρώ + ΦΠΑ.

O Πρόεδρος του ΣYPIZA - Π.Σ.  Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί την Ηλιούπολη, την Πέμπτη 16 Μαΐου.

1η ΜΑΗ, μέρα ΟΡΟΣΗΜΟ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τους ΑΓΩΝΕΣ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να ανακοινώσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ότι μας πετάει έξω από τα γραφεία μας στο αμαξοστάσιο.

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος με σημερινό του βίντεο ασύλληπτης υποκρισίας συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να συκοφαντεί με ψευδείς ισχυρισμούς και στοιχεία που δεν εμφανίζει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Ενδεικτικά και μόνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1.082.485 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε στις αρχές του έτους αναφέρεται ρητά πως τα ταμειακά διαθέσιμα που πέρασαν από το 2023 στο 2024 ήταν ύψους 2.562.127,61 ευρώ.

Ενημερώνουμε τους γονείς των βρεφών και νηπίων του Δήμου Ηλιούπολης ότι οι αιτήσεις εγγραφής για τη νέα Σχολ. Χρονιά 2024-2025, οι οποίες υπέχουν & θέση Υπεύθυνης Δήλωσης θα υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση του ιστότοπου για το χρονικό διάστημα από 27/05/2024 έως 23/06/2024 και ώρα 24:00.

Σήμερα 23 Μαΐου 2024, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του με συνεχόμενες δράσεις που στόχο έχουν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες για οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Ενημερώνουμε τους Δημότες και κάτοικους, ότι το φετινό Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εξετάσεων των συμμετεχόντων που δεν μπορούν να αναβληθούν ή να αλλάξουν ημερομηνία.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς όλες οι απαραίτητες εργασίες για την  ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως».

Ο Δήμος Ηλιούπολης αποδέχθηκε την κοινωνική προσφορά της Εταιρείας «MAGIC BUS» σε συνεργασία με την Ασφαλιστική Εταιρεία HELLAS DIRECT, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της για εργασίες βελτίωσης των σχολικών διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της καθίζησης οδοστρώματος (λακούβες) με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας της κίνησης των πεζών, της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων του Δήμου μας με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την Νεολαία του Μίκη Θεοδωράκη, σας προσκαλούν, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:00 μ.μ. στο «Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής» (Γαρδίκη & Σμόλικα), σε μια παράσταση με τίτλο «Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από τα μάτια των νέων».

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τον Γ.Σ. Ηλιούπολης στο Τουρνουά Ανόδου στην Α2 στο Βόλεϊ Ανδρών που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 24 Απριλίου έως τις 28 Απριλίου 2024 στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου 3, Ηλιούπολη).

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με διεθνή στολίσκο μετά την απίστευτης βίας επίθεση Ισραηλινών κομάντο και σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα, 60 με 70 μίλια ανοικτά της ακτογραμμής.


Πάνω από εννέα άτομα -κατά τον ισραηλινό Στρατό- και πάνω από 19 -σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές- βρήκαν τον θάνατο κατά την επίθεση που άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πρώτος και βασικός στόχος των κομάντο του ισραηλινού Στρατού ήταν το τούρκικο σκάφος «Μαρμαρά», που προπορευόταν του στολίσκου. Στο πλοίο αυτό έλαβε χώρα και το μακελειό.

Η Άγκυρα ανακάλεσε αμέσως τον πρέσβη της στο Τελ Αβίβ, ενώ ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, διέκοψε την επίσκεψή του στη Χιλή, για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Την ίδια ώρα, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναχώρησε εσπευσμένα από τη Βραζιλία, για να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου η Τουρκία ζητά τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Προσεκτική η δήλωση του πρωθυπουργού

Σχολιάζοντας τα σημερινά θλιβερά γεγονότα, ο Γιώργος Παπανδρέου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τα σημερινά τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν τη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ κατά στολίσκου πλοίων ακτιβιστών με κατεύθυνση τη Γάζα, είναι καταδικαστέα και απαράδεκτα.

Η βία που ασκήθηκε κατά τη σημερινή επιχείρηση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά της διεθνούς αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τη Γάζα, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Είχε τραγικά αποτελέσματα που μας προκαλούν βαθύτατη θλίψη. Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ευτυχώς, μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών δεν υπάρχουν Έλληνες. Αναμένουμε από το Ισραήλ να εξασφαλίσει τον άμεσο επαναπατρισμό τους.

Η ασφάλεια του Ισραήλ και όλης της περιοχής, όπως και η αναζήτηση λύσης στα προβλήματα της περιοχής, εξυπηρετείται μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων και της συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Στην Αθήνα, η κυβέρνηση διέκοψε τη διεξαγωγή της ελληνο-ισραηλινής στρατιωτικής άσκησης «Μίνωας 2010», η οποία λάμβανε χώρα στο Αιγαίο, ανατολικά του 20ου μεσημβρινού, αλλά και στην ηπειρωτική Βόρεια Ελλάδα.

Εξοργισμένοι διαδηλωτές πολιόρκησαν την Πρεσβεία και το Προξενείο του Ισραήλ στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ενώ βίαιες συγκρούσεις έλαβαν χώρα και στην Αθήνα, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, μπροστά από την Πρεσβεία του Ισραήλ επί της Κηφισίας και Κατεχάκη.

Διπλωματικό παρασκήνιο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανάχιου, ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 1η Ιουνίου, μετά από παλινωδίες της ισραηλινής διπλωματίας. Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ άρχισε να δημοσιοποιεί λεπτομέρειες για το συμβάν, καθώς και το ότι οι συλληφθέντες επιβαίνοντες του στολίσκου θα απελαθούν πάραυτα. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, δεν συμπεριλαμβάνονταν Έλληνες πολίτες στη λίστα των νεκρών, ενώ δεν αναφέρονται και Έλληνες τραυματίες.

Η πρωτοφανούς βαρβαρότητας επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων του Ισραήλ, προκάλεσε «χιονοστιβάδα» αντιδράσεων, με την Τουρκία να πιστώνεται εντός του μουσουλμανικού κόσμου την τραγωδία αυτή. Η Τουρκία για πρώτη φορά στο Μεσανατολικό Ζήτημα από το 1949 έχει νεκρούς, χωρίς να αποτελεί μέρος του προβλήματος. Αυτό και μόνο την αναδεικνύει σε παράγοντα στην περιοχή και κυρίως αναβαθμίζει την επιρροή της στον αραβικό κόσμο, επισημαίνουν δυτικοί διπλωμάτες στην Άγκυρα και την Αθήνα.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η πρωτοφανής αντίδραση του Ισραήλ στην αντιμετώπιση του στολίσκου για τη Γάζα. Ορισμένοι σχολιαστές επιμένουν πως η βιαιότητα της ισραηλινής αντίδρασης είχε σχέση με την ιδιαίτερη παρουσία του τουρκικού παράγοντα στην προετοιμασία αυτής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως, για πρώτη φορά, η Κύπρος αρνήθηκε να βοηθήσει στην οργάνωση της αποστολής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, καθώς και το ότι τα τουρκικά πλοία προετοιμάστηκαν στα λιμάνια της Κερύνειας και κυρίως της Αμμοχώστου, όπου ο ελλιμενισμός είναι παράνομος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, συνθέτουν ένα περίεργο σκηνικό κατά τους ίδιους κύκλους, που καταδεικνύουν μία ιδιαίτερη μεθόδευση. «Αν πραγματικά συνέβησαν όλα αυτά, τότε το Ισραήλ έπεσε στην παγίδα και έκανε ένα μεγάλο διπλωματικό δώρο στη Τουρκία, που κατήγαγε διπλωματική νίκη στο θολό τοπίο της Μέσης Ανατολής», επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας παρακολουθούσαν βήμα προς βήμα τις εξελίξεις.

Καταλυτικό ρήγμα στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας

Το Ισραήλ με ταξιδιωτική οδηγία κάλεσε τους πολίτες του που ζουν στην Τουρκία να εγκαταλείψουν για λόγους ασφαλείας αυτήν τη χώρα. Η ενέργεια αυτή της ισραηλινής διπλωματίας έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη στοιχείο στη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ. Το ρήγμα που δημιουργήθηκε προ μηνών στο Forum του DAVOS με τη σύγκρουση του Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Περές, και συνεχίστηκε στο Τελ Αβίβ με την πρωτοφανή διπλωματική αγένεια του Ισραηλινού υφυπουργού Εξωτερικών προς την πρέσβη της Τουρκίας, έλαβε κατά την πρόσφατη περίοδο διαστάσεις συνολικότερης ρήξης, μετά από δημοσιεύματα του φιλοϊσραηλινού Τύπου στην Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία. Στα δημοσιεύματα αυτά, κυρίως όσον αφορά στη Wall Street Journal, τέθηκε αρκετές φορές το ερώτημα για τον εάν η Τουρκία μπορεί να συγκαταλέγεται ως φιλική χώρα προς τη Δύση και αν μπορεί να είναι πια μέλος του ΝΑΤΟ.

Παρόλα αυτά, την Παρασκευή που μας πέρασε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εξηγώντας το νέο αμυντικό δόγμα της Αμερικής, συμπεριέλαβε την Τουρκία στους βασικούς μοχλούς άσκησης της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, τον αραβικό κόσμο και την Κεντρική Ασία. Αυτό συνέβη μετά την υπογραφή της αμφιλεγόμενης -για ορισμένους- συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας – Ιράν και Βραζιλίας για τη διακίνηση εμπλουτισμένου ουρανίου.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, θα ήταν παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς πως η Τουρκία δρα αυτόνομα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πάντως χωρίς καμία αμερικανική έγκριση.

Είναι σαφές πως η Ουάσιγκτον θα στήριζε οποιαδήποτε τουρκική πρωτοβουλία που θα κατέληγε στην αύξηση της επιρροής μιας δυτικόστροφης μουσουλμανικής χώρας στο Ισλάμ. Υπ’ αυτή την έννοια, το τραγικό συμβάν στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά προσοδοφόρο σε διπλωματικό επίπεδο ως προς τους στόχους της σημερινής τουρκικής διπλωματίας, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, έως και αργά το βράδυ της Δευτέρας, δεν είχαν καταδικάσει ευθαρσώς την ισραηλινή επιθετικότητα. Ενδεχομένως και αυτό το στοιχείο να προσέδιδε ακόμη μεγαλύτερη «αυθεντικότητα» στις τουρκικές πρωτοβουλίες στην περιοχή.

Δημοσίευση 31/05/2010

[readon1 url="http://www.zougla.gr"]Πηγή: zougla.gr[/readon1]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.