ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι από την 12-1-2018 και ώρα 3:00 μ.μ μέχρι και την 21-1-2018 και ώρα 3:00 μ.μ. παύει να διενεργείται στα Δημοτολόγια της χώρας, οποιαδήποτε ενέργεια ενημέρωσης δηλαδή εγγραφή, διόρθωση, διαγραφή και μεταβολή αστικής κατάστασης των πολιτών, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3/Β/5-1-2018.

Η διακοπή πραγματοποιείται ώστε σε αυτό το χρονικό διάστημα να γίνει μετάπτωση των δεδομένων όλων των Δημοτολογίων των Δήμων της χώρας στο νέο Εθνικό πληροφοριακό σύστημα "Μητρώο Πολιτών".

Σ’ αυτό το διάστημα, δεν θα εκδίδονται πιστοποιητικά από το ∆ημοτολόγιο, δεν θα υφίσταται η διαλειτουργικότητα του Εθνικού Δημοτολογίου και κατά συνέπεια δεν θα εκδίδονται βεβαιώσεις δημοτολογίου από τα ΚΕΠ και δεν θα διαλειτουργούν οι υπόλοιποι φορείς.

Επιπλέον όλες οι κατά τόπους υπηρεσίες Ληξιαρχείων όλων των Δήμων της χώρας θα διακόψουν τις εργασίες ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικών την 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00. Η επανάληψη των εργασιών ενημέρωσης των στοιχείων των κατά τόπους Ληξιαρχείων θα γίνει την 22 Ιανουαρίου 2018, με την έναρξη του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος μητρώου πολιτών.
Για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η μετάπτωση των δεδομένων των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών στο "Μητρώο Πολιτών" καταργείται η εκτύπωση ληξιαρχικών πράξεων από το Πληροφοριακό Σύστημα Ληξιαρχικών Πράξεων.

Η κανονική λειτουργία των ∆ημοτολογίων της χώρας με το νέο σύστημα λειτουργίας «Μητρώο Πολιτών» θα ξεκινήσει στις 22-1-2018 και ώρα 9:00 π.μ.

Σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις δύναται:
α) να διενεργηθεί μόνον εγγραφή ανηλίκου σε οικογενειακή μερίδα στα χειρόγραφα βιβλία και
β) να εκδίδονται πιστοποιητικά από τις τοπικές βάσεις μόνο για έκτακτες περιπτώσεις έκδοσης διαβατηρίου.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης, στο 15377 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.