ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Και αυτή ή σχολική χρονιά βρήκε το σχολειό μας με πολλά συσσωρευμένα προβλήματα, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την συνεχιζόμενη πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ) όπως και των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλπ. πλήρως ευθυγραμμισμένες στις κατευθύνσεις της ΕΕ και ΔΝΤ ενώ εντείνεται η προσαρμογή στις πολιτικές του ΟΟΣΑ και με το 3ο μνημόνιο (το 1ο και 2ο μνημόνιο παραμένουν άθικτα) και εδραιώνεται το «νέο σχολειό» που θα είναι φθηνό για το κράτος, απελευθερώνοντας κεφάλαια και ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους (αυτό εννοούν με τον όρο ανάπτυξη) και ακριβό για τους γονείς και θα αλωνίζουν οι φιλεύσπλαχνοι χορηγοί και ευεργέτες.    

Υλοποιούνται στο ακέραιο οι αναδιαρθρώσεις για το «νέο Λύκειο», η μη υποχρεωτική 12χρονη εκπαίδευση, η αξιολόγηση και η κατηγοριοποίηση, η υποχρηματοδοτηση.

Το προηγούμενο διάστημα ενημερώσαμε και αναδείξαμε όλα τα προβλήματα του σχολειού μας με ανακοινώσεις υπομνήματα, έγγραφα, παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις στην Δ/νση, στο Σχολικό συμβούλιο, στον Δήμο. Το ίδιο έκαναν και οι μαθητές με τα όργανα τους (5μελη 15μελες) και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους στο Δήμο. 

Συγκεκριμένα τα προβλήματα:

1. Νέο Λύκειο-εμβάθυνση των διατάξεων από το 3ο μνημόνιο ενώ συνεχίζεται η υλοποίηση στο ακέραιο από τα 2 προηγούμενα.  

2. Δεν έχει γίνει ποτέ πλήρης αντισεισμικός έλεγχος (συστεγαζόμενο κτίριο με 3ο γυμνάσιο χτισμένο το 1983) που σε συνδυασμό με έντονα προβλήματα υγρασιών και μονώσεων εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους 

3. Κτιριακά/συντήρηση/επισκευές η κατάσταση είναι  εκρηκτική. Συγκεκριμένα αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως:
Παράθυρα – πόρτες χαλασμένα που δεν ανοίγουν ή κινδυνεύουν να πέσουν οποιαδήποτε στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί το βάψιμο.
Έντονα προβλήματα υγρασίας και μονώσεων
Αίθουσες που πλημμυρίζουν (αίθουσα 6)
Αίθουσα με τεράστια ρωγμή στο πάτωμα (αίθουσα 7)
Αίθουσες με έντονη οσμή, υγρασία, εμφάνιση σκουληκιών (14,15,16), δεν έχουν επαρκή φυσικό αερισμό (κλειστές από την μια πλευρά παράθυρα που δεν ανοίγουν από την άλλη).

4. Υποχρηματοδότηση σχολικής επιτροπής 

5. Παντελής έλλειψη φύλαξης (δεν υπάρχει καθόλου φύλακας)

6. Ελλιπής καθαριότητα (υπάρχουν 2 καθαρίστριες με σύμβαση που λήγει τέλος του έτους)

7. μη παροχή δωρεάν βιβλίου Αγγλικών για άλλη μια χρονιά.

8. Έλλειψη εποπτικών μέσων (κύρια η/υ κλπ) έλλειψη αίθουσας χημείου κλπ.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Να συνεχίσουμε και να εντείνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας

1. Έγγραφα, υπομνήματα, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις προς Διεύθυνση, Δήμο, Υπουργείο κλπ.

2. Σύγκληση Σχολικού Συμβουλίου με συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου, ώστε να παρθεί κοινή απόφαση των συλλόγων καθηγητών, γονέων και μαθητών.

3. Αν δεν έχουμε αποτέλεσμα, θα συνεχίσουμε τις ενέργειες με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΔΗΜΟ, όπου θα ζητήσουμε πιστοποιητικό καταλληλότητας των αιθουσών που έχουν το άμεσο πρόβλημα την παροχή δωρεάν του ΒΙΒΛΙΟΥ των ΑΓΓΛΙΚΩΝ , την πρόκληση ενεργειών ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ και όσον αφορά τις εργασίες επισκευών κτιριακών εγκαταστάσεων, να μας δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

4. Διοργάνωση εκδήλωσης μετά τις γιορτές με θέμα φασισμός-ναρκωτικά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.