ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ
Για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.)
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης με αριθμό 76/2011 ισχύουν τα παρακάτω:

«Για τις περιπτώσεις του άρθρου 104 §2 του Κ.Ο.Κ. και για την ακύρωση της πράξης βεβαίωσης της παράβασης καθώς και για την απαλλαγή του παραβάτη από το διοικητικό πρόστιμο, αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίσει είναι η Οικονομική Επιτροπή.

Στη συνεδρίασή της που θα εξετάζονται οι υποβληθείσες αιτήσεις θα παρίσταται και ο Αντιδήμαρχος που έχει την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει περιπτώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εκδώσει αυτό απόφαση περί ακύρωσης ή μη της πράξης.

Επίσης για τις αιτήσεις που θα απορρίπτονται, θα επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο και θα καταβάλλεται κατά το ήμισυ εντός δέκα (10) ημερών από την  ημερομηνία επίδοσης της απορριπτικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ή του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αστυνομία, εκτός της περίπτωσης της παραγράφου 5 του άρθρου 9 του Κ.Ο.Κ., όπου το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στο ακέραιο.»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1. Ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να εμφανισθεί στο Δήμο εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών, που αρχίζει από την ημέρα επίδοσης της βεβαίωσης όπως αυτή προσδιορίζεται στη σχετική βεβαίωση παράβασης, προκειμένου να προβάλει τις αντιρρήσεις του.

2. Συμπληρώνει την αίτηση ακύρωσης της πράξης βεβαίωσης και απαλλαγής του διοικητικού προστίμου, καταχωρώντας τα πλήρη στοιχεία του και επισυνάπτει σε αυτή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.  

• Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

• Αντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας του Οχήματος

• Αντίγραφο της Έκθεσης Βεβαίωσης Παράβασης του Οχήματος

•  Λοιπά δικαιολογητικά εφόσον υπάρχουν (π.χ. ιατρικές γνωματεύσεις).

3. Καταθέτει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος την αίτηση του στο πρωτόκολλο και λαμβάνει τον αριθμό πρωτοκόλλου.

4. Συγκεντρώνονται όλες οι αιτήσεις, έως ότου συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή.

5. Οι αιτήσεις μαζί με τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής προκειμένου να εκδοθούν.

6. Ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει την απαντητική επιστολή στην αίτησή του, με επισυναπτόμενη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας. Ώρες παραλαβής: 8:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ.  

Για τις αιτήσεις που θα απορρίπτονται, θα επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο και θα καταβάλλεται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, κατά το ήμισυ εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία επίδοσης από τη Δημοτική Αστυνομία, της απορριπτικής απόφασης της Οικονομικής επιτροπής ή του Δημοτικού Συμβουλίου.

O Αντιδήμαρχος Πρασίνου
Κων/νος Καλούδης
Υπεύθυνος Δημοτικής Αστυνομίας

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.