ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι βιβλιόφιλοι της Ηλιούπολης γιόρτασαν την έναρξη λειτουργίας της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, που δώρισε στον «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Δήμαρχος, Βασίλης Βαλασόπουλος, άνοιξε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους και καλώντας τους να τη στηρίξουν, ώστε η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη να γίνει ακόμα ένα μέσο ελεύθερης διακίνησης των βιβλίων και της γνώσης ευρύτερα. Στη συνέχεια, η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση καλωσόρισε αυτή την προσπάθεια του Δήμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Σεφτελής, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Χρήστος Καλλαρύτης, η Πρόεδρος του «Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. – Παύλος Πεντάρης» Δήμητρα Κορμά και βέβαια οι εθελόντριες από τον Όμιλο Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, οι πιο σταθεροί υποστηρικτές του έργου της.

Κοντά μας ήταν και ο κατασκευαστής της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, Στράτος Σκριμιζέας, ο οποίος υποσχέθηκε να είναι στο πλευρό μας σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, η οποία βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο, είναι δημιουργία των αρχιτεκτόνων Ειρήνης-Αιμιλίας Ιωαννίδου και Ελευθέριου Αμπατζή και είναι πολύ απλή στη χρήση της: είναι ανοιχτή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο & 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι ένα σημείο ανταλλαγής βιβλίων. Δεν αγοράζεις. Δεν πουλάς.

Φέρνεις ένα βιβλίο που θέλεις να ανταλλάξεις. Βρίσκεις σε ένα από τα ραφάκια το αυτοκόλλητο «αντάλλαξέ το / swap it» και το κόλλας στη ράχη του βιβλίου σου. Στο εξής, όπου κι αν αυτό «ταξιδέψει», θα φέρει την ταυτότητά του! Στη συνέχεια επιλέγεις το βιβλίο που θέλεις να διαβάσεις και το παίρνεις. Δεν χρειάζεται να το επιστρέψεις.

Έναρξη λειτουργίας Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης

Η λειτουργία της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης στηρίζεται αποκλειστικά στη συνεισφορά όλων!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Νικομάχου 18, 16341, Κ. Ηλιούπολη
Τηλέφωνα: 210 9940699 - Fax: 210 9940105
www.politismos-ilioupoli.gr • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.