ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Στην έκδοση «Οδηγού Δικαιωμάτων και Παροχών για ευάλωτες ομάδες» προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα πληροφόρησης των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων ομάδων για τα δικαιώματα και τις παροχές που δικαιούνται.

Πρόκειται για 38σέλιδη έκδοση, μέσω της οποίας άνεργοι, άτομα με αναπηρία, πάσχοντες από σοβαρά σωματικά ή ψυχικά νοσήματα, άστεγοι, αποφυλακισμένοι, πρώην και νυν χρήστες ναρκωτικών, πρόσφυγες/μετανάστες και άλλες ευπαθείς ομάδες ενημερώνονται επιγραμματικά για τις ρυθμίσεις της νομοθεσίας που τους αφορούν.

Περιέχεται, ειδικότερα, πληροφόρηση για φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές, χορήγηση στεγαστικών δανείων από τον ΟΕΚ, επιδόματα και άλλες παροχές για άνεργους και άτομα με αναπηρία, εκπτώσεις σε τιμολόγια ΔΕΚΟ, ειδικές ρυθμίσεις για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κ.λπ.

Εκτός από την έντυπη μορφή, ο Οδηγός είναι προσβάσιμος και μέσω της ιστοσελίδας του Συνηγόρου του Πολίτη.

Για την καλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση τόσο των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, η ανεξάρτητη Αρχή προχώρησε σε συμφωνία με τη ΓΣΕΕ προκειμένου ο Οδηγός να διανεμηθεί σε δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων.

Επιπλέον, ο Συνήγορος του Πολίτη θα συμμετάσχει με στελέχη του στη διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων που θα οργανωθούν είτε από τη ΓΣΕΕ είτε από δευτεροβάθμιες οργανώσεις μέλη της Συνομοσπονδίας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.