ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Άστατος θα είναι ο καιρός του Αγίου Πνεύματος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποτρεπτικός για όσους εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα περιοριστούν από την Κυριακή και μετά κυρίως πάνω από τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

 

Έτσι με εξαίρεση την αυριανή μέρα, στις παραθαλάσσιες περιοχές ο καιρός δεν αναμένεται να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Επιπλέον η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και έτσι έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας τα 30-αρια θα επιστρέψουν και πάλι. Προσοχή πάντως και τις τρεις ημέρες θα χρειαστεί από τους ταξιδιώτες που θα κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο αφού το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται αστάθεια. Πιο αναλυτικά λοιπόν:

Για το Σάββατο, που θα είναι και η πιο πλούσια από πλευράς φαινομένων ημέρα, σε όλη την ηπειρωτική χώρα αλλά και στα νησιά του Αιγαίου προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και περιόδους ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι, στο Κεντρικό - Ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μπ. και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στον Κορινθιακό θα φτάνουν τοπικά τα 6 - 7 μπ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα ηπειρωτικά στους 23 – 25 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές στους 21 – 22 βαθμούς.

Την Κυριακή η μέρα θα αρχίσει με λίγες μόνο νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες όμως θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 και τοπικά στο Μυρτώο και τον Κορινθιακό ισχυροί 6 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει αμετάβλητο, αφού και πάλι τις θερμές ώρες της ημέρας πάνω από τις ορεινές κυρίως περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μπ. ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 2-3 – 24 βαθμούς.

Νίκος Μαζαράκης
Φυσικός - Μετεωρολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Δημοσίευση 21/05/2010

[readon1 url="http://www.zougla.gr"]Πηγή: zougla.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.