ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κειμενο

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αποφάσισε σήμερα την επαναδιαπραγμάτευση όλων των μισθωμάτων που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο για τη στέγαση των κρατικών υπηρεσιών, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του προς τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες.


Σύμφωνα με τον υπουργό, οι νέες συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν υπογραφεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Ιουλίου.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα πάντα με την επιστολή του Γ. Παπακωνσταντίνου, είναι η επίτευξη μείωσης των ενοικίων σε ποσοστό 20% για το 2010, ενώ οι νέες συμβάσεις θα πρέπει να προβλέπουν τις ίδιες τιμές για τουλάχιστον μία τριετία, χωρίς περαιτέρω ανατιμήσεις και άλλες προσαυξήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, «οι επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες αλλά και η ανάγκη πιστής τήρησης του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης επιβάλλουν την μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού με κάθε τρόπο και όπως είναι γνωστό το σύνολο σχεδόν των μισθωτηρίων συμβολαίων των κτιρίων του δημοσίου προβλέπει τιμές ενοικίων δυσανάλογες με αυτές που διαμορφώνονται στη σημερινή αγορά».

Δημοσίευση 17/05/2010

[readon1 url="www.zougla.gr"]Πηγή: zougla.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.