ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κειμενο

Επιστολή στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας απέστειλε η «τρόικα» ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, ζητώντας την άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Σε δηλώσεις του, την Δευτέρα, στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι η «τρόικα» ζητεί την άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο Ασφαλιστικό από το 2015 και όχι το 2018.

Επίσης, ζητεί να δίνεται πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας και να επιβάλλεται ποινή 6% ετησίως για τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται πρόωρα (πριν τα 65)

Ακόμα, πιέζει για τη μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία (ΙΚΑ, αυταπασχολούμενοι και αγρότες), χωρίς εξαιρέσεις για μηχανικούς, δημοσιογράφους κ.ά.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η «τρόικα» ζητεί ακόμα μείωση συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των συντάξεων χηρείας.

Για τις τελευταίες, προτείνει να μην δίνονται σε ηλικίες κάτω των 50 ετών, ενώ συνιστά να χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια στις γυναίκες κάτω των 65 ετών.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμα ότι από τα επόμενα Χριστούγεννα θα δοθεί «διορθωτικό ποσό» στους συνταξιούχους με αποδοχές έως 800 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα δοθεί 100 ευρώ πρόσθετο δώρο Χριστουγέννων και άλλα 100 ευρώ για δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις (αύξηση ομαδικών απολύσεων, μείωση κατώτατου ημερομισθίου, αποζημιώσεων απόλυσης κ.τλ.), καθώς έχει αποστείλει επιστολή σε συνδικάτα και εργοδότες για συνάντηση στις 31 Μαΐου.

Οι αλλαγές, όπως είπε ο υπουργός, θα θεσμοθετηθούν άμεσα με Προεδρικά Διατάγματα.

Δημοσίευση 24/05/2010

[readon1 url="http://www.in.gr"]Πηγή: in.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.