ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Σε μία ακόμη σημαντική ενέργεια με σκοπό την προστασία του Υμηττού προχωρά ο Δήμος Ηλιούπολης. Ύστερα από την εφαρμογή του συστήματος πυρόσβεσης που ήδη λειτουργεί στο βουνό πάνω από τα όρια του Δήμου, ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου,

πρόεδρος και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΤΕΔΚΝΑ, κατάφερε να εξασφαλίσει την εφαρμογή ενός πιλοτικού συστήματος τηλεματικής (ψηφιακής ενημέρωσης) για την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς στον Υμηττό με βάση τις καιρικές και γεωμορφολογικές συνθήκες, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος «Life», το οποίο έχει υψηλά ποιοτικά στάνταρ και αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης, με τον Δήμο μας να είναι ο πρώτος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παράλληλα, ο Δήμος Ηλιούπολης, μέσω του «Life», θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία με πόλεις άλλων χωρών του ευρω-μεσογειακού νότου (Ιταλία, Ισπανία, νότια Γαλλία, Πορτογαλία & Κύπρο) πάνω στον τομέα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.  Το συγκεκριμένο Κοινοτικό Πρόγραμμα, αρμόδιος για το οποίο –εκ μέρους του Δήμου Ηλιούπολης- είναι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Τάσος Ευσταθίου, αποτελεί το οικονομικό εργαλείο της Ε.Ε. για το περιβάλλον και θεσμοθετήθηκε το 1992, για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ε.Ε.

 

Γραφείο Τύπου, 20/04/2010

Τηλ.: 210 99 70 154

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.