ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 15 Απριλίου 2010, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές των σχολειών της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντων των κ. Μακρυκώστα και Λαγκαδινού) το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

της 15-04-2010

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 – 04 – 2010 και αφού έλαβε υπόψη τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των καθηγητών και των γονέων,

αποφασίζει τα ακόλουθα:

Τα προβλήματα που συνδέονται με την ομαλή λειτουργία και συντήρηση των σχολικών κτιριακών υποδομών είναι τα σημαντικότερα ανάμεσα σε αυτά που απασχολούν την πόλη μας.

Η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους αποτελεί πρώτη και άμεση προτεραιότητα για όλους.

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η καταιγίδα των περιοριστικών μέτρων λιτότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επεκταθούν και να θίξουν τον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας.

Συνεπώς, θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει κατά το τρέχον έτος 40% την χρηματοδότηση (σε συνάρτηση με τη μείωση όλων των θεσμοθετημένων πόρων σε ποσοστό 25-30%), με την οποία ο Δήμος καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της κυβέρνησης, ότι ο τομέας της Παιδείας θα εξαιρεθεί από τα περιοριστικά μέτρα.

Απαιτούμε:

  • Αύξηση των πόρων που αφορούν στη λειτουργία και συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων
  • Άμεση και επαρκή χρηματοδότηση της επέκτασης των κτιριακών υποδομών, ώστε να καλύπτονται έγκαιρα και πληρέστερα οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων της πόλης μας.
  • Καθολική και δωρεάν δημόσια παιδεία

 

Γραφείο Τύπου, 28/04/2010

Τηλ.: 210 99 70 154

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.