ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Κατά την προσφιλή του τακτική, ο κ. Πατούλης όταν δέχεται κριτική δεν απαντά δημόσια αλλά κρύβεται πίσω από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ η οποία δεν επιδέχεται σχολιασμού.

Ήμασταν βέβαιοι ότι δεν θα απαντούσε στην ουσία των θεμάτων που του θέσαμε. Συνέχισε τη λασπολογία, την προσωπική επίθεση και τον προβοκατόρικο λόγο που χαρακτηρίζει αυτόν και τους συνεργάτες του.

Στην ταμπακιέρα τώρα:

Ποτέ δεν υπήρξα δοτός Νομάρχης.

Υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ηλιούπολης από το 1994.

Τοποθετήθηκα Περιφερειάρχης Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών στις Κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη.

Από όλες τις θέσεις που πέρασα βαθμολογήθηκα από τον λαό και τους θεσμούς με άριστα.

Ούτε ανεπάγγελτος είμαι, ούτε παιδί του κομματικού σωλήνα.

Είμαι οικονομολόγος και δούλεψα ως ελεύθερος επαγγελματίας στην αγορά , επίσης με μεγάλη επιτυχία.

Αποτέλεσε τιμή για μένα να με επιλέξει ο Γιώργος Παπανδρέου Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου (2004-2006). Άρα καμία σχέση δεν είχα με το μνημόνιο και τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του πρ. Πρωθυπουργού μετά το 2006.

Ο κ. Πατούλης ισχυρίζεται ότι παρέλαβα ένα νοικοκυρεμένο Δήμο. Προφανώς είναι απληροφόρητος γιατί τα χρέη που παρέλαβα από τον ομοϊδεάτη του ξεπερνούσαν τα 14εκ.€.

Ήμουν βέβαιος ότι θα εξαπέλυε προσωπική επίθεση σε εμένα αλλά και στον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι για να καλύψει την αδυναμία των επιχειρημάτων του.

Εκτός από τα θέματα που απέφυγε, πρόσθεσε και ένα νέο τώρα, στο οποίο τον καλώ να απαντήσει. Ποιο είναι το κύρος ενός Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ όταν για το πιο σοβαρό θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως τα οικονομικά, αγωνίστηκε για να έχει απαρτία ώστε να είναι έγκυρη η Γενική Συνέλευση;

Τα περί αγώνα όλων των μελών του Δ.Σ. για τα δικαιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ας τα πει κάπου αλλού. Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης προς τη διοίκηση της ΚΕΔΕ είναι γνωστές (παρότι μένουν μόνο σ' αυτές) και στη συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών της χώρας είναι πια φως φανάρι ότι δουλεύει μόνο για την προσωπική του εξέλιξη.

Σε σχέση με την Κεντροαριστερά, έχω να του πω το εξής: να μην ασχολείται και πολύ μ' αυτή αλλά να κοιτάξει τα του οίκου του, δηλαδή του κόμματος που εκπροσωπεί, της Νέας Δημοκρατίας, που οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της την καθιστούν ένα μεγάλο σουπερμάρκετ.

Σε σχέση με την εξασφάλιση του μισθού του Δημάρχου Ηλιούπολης, έχω να πω ότι ως οικονομολόγος θα εξασφάλιζα μεγαλύτερα εισοδήματα από την αντιμισθία αυτή.

Επιστρέφω τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς στον κ. Πατούλη και τους συνεργάτες του και για μια ακόμα φορά του τονίζω ότι ο όρος παλαιό πολιτικό σύστημα χρησιμοποιήθηκε και από τον κ. Καραμανλή και από τον κ. Τσίπρα. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση ξεφούσκωσε ή ξεφουσκώνει.

Γι' αυτό να μην βιάζεται.

Αν πράγματι έχει δημοκρατική ευαισθησία, ας δημοσιεύσει τις απαντήσεις μου στις αναρτήσεις του, στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ.

Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης
Πρόεδρος Σ.Π.Α.Υ.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.