ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται ο στόχος της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης να έχουν συντηρηθεί και πιστοποιηθεί όλες οι Παιδικές Χαρές του Δήμου. Ήδη ανακαινίστηκαν και συντηρήθηκαν 14 από τις 32 συνολικά που βρίσκονται στην ευθύνη του Δήμου.

Το πρόγραμμα ανακαίνισης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου για φιλικές και ασφαλείς γειτονιές.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία υπαίθριων δημόσιων χώρων, που θα προσελκύουν και θα παρακινούν τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, να κινηθούν και να συναντήσουν τους συμπολίτες τους.

Πρώτη προτεραιότητα αποτελούν τα παιδιά. Η Δημοτική αρχή καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια να βγουν τα παιδιά από τα διαμερίσματα, να ασκηθούν, να συναντήσουν τους φίλους τους, να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους, να παίξουν αμέριμνα.

Αμέριμνα σημαίνει με ασφάλεια.

Σε όλες τις Παιδικές Χαρές της Ηλιούπολης αντικαθίστανται όλα τα φθαρμένα όργανα με άλλα σύγχρονων προδιαγραφών ασφάλειας και παιδαγωγικής.

Διαμορφώνονται οι χώροι έτσι ώστε να είναι ασφαλείς και λειτουργικοί. Αντικαθίστανται τα επικίνδυνα υλικά με νέα ασφαλούς χρήσης.

Έτσι, προχωράει το πρόγραμμα πιστοποίησης των παιδικών χαρών ώστε τα παιδιά μας να κινούνται μέσα σ’ αυτές με ασφάλεια και οι γονείς να νιώθουν ήσυχοι για το παιχνίδι και τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών τους.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.