ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σχετικά με την νέα ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης, θεωρούμε ότι πρέπει να επιδεικνύει περισσότερη σοβαρότητα και μέτρο, όποιος αναφέρεται σε θέματα ασφάλειας για τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών. Επίσης χρειάζεται πιστεύουμε περισσότερη προσοχή όταν αμφισβητούνται από μη ειδικούς, - με ποια επιστημονική τεκμηρίωση άραγε, - οι μελέτες των ειδικών επιστημόνων.

Ο Δήμος, στην προώθηση κατά πρώτη προτεραιότητα των βασικών αντιπλημμυρικών αγωγών ομβρίων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηλιούπολης που επί χρόνια παρέμεναν στα χαρτιά και πνίγονταν η πόλη σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση, και στη διαχείριση της οριοθέτησης του Ρέματος ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ, αξιοποιώντας τους ειδικούς επιστήμονες και το ΕΜΠ, κινήθηκε με υπευθυνότητα και με οικολογική ευαισθησία, που κανείς δεν έχει δικαίωμα να την μονοπωλεί, για να προστατεύσει αφενός την πόλη και τους πολίτες από ακραία καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα, και αφετέρου να προστατεύσει και αναδείξει το ρέμα ως ένα μοναδικό φυσικό οικοσύστημα που έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στην πόλη μας.

Αυτά τα έργα είναι έργα ζωής για την πόλη μας, κι όχι "έργα για τα έργα". Αυτή μας την προσπάθεια, δυστυχώς υπήρξαν και ολίγοι που προσπάθησαν να την υπονομεύσουν με κάθε τρόπο, αλλά ευτυχώς για την πόλη δεν τα κατάφεραν. Και για να μην υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ ανησυχία στους πολίτες, τους διαβεβαιώνουμε ότι στις μελέτες των επιστημόνων για το ρέμα Πικροδάφνης έχουν συνυπολογισθεί τα βρόχινα νερά από όλες τις λεκάνες απορροής που καταλήγουν στο Ρέμα Πικροδάφνης, συνεπώς και από την περιοχή όπου εντοπίσθηκε ο τοίχος που φράζει το άνω σημείο του υπογειοποιημένου τμήματος του Ρέματος, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ή ανησυχία γι αυτό.

Υπενθυμίζουμε την δέσμευσή μας να παρέμβουμε στο σημείο αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Αττικής για εξασφάλιση της απρόσκοπτης ροής των υδάτων μέσω του υπογειοποιημένου τμήματος του Ρέματος.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.