ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Αγαπητοί Συμπολίτες
Για αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), στην περιοχή της Περιφέρειας Αττικής, που ανήκει και η πόλη μας.

Επίσης η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρούς ανέμους από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα Ανατολικά 7 και βαθμιαία 8 Μποφόρ.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Ακόμη λόγω των αναμενόμενων ισχυρών ανέμων οι συμπολίτες μας να πάρουν όλα τα προληπτικά μέτρα ασφάλειας, ώστε να αποφευχθούν μετακινήσεις ή πτώσεις μεγάλων αντικειμένων από μπαλκόνια και ταράτσες. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στην ασφαλή στάθμευση αυτοκινήτων μακριά από δένδρα ή κλαδιά.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, έχοντας ορίσει ομάδες υπαλλήλων σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.