ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Ηλιούπολης εξ ορισμού είναι οργανωμένη πολιτική, δεν έχει σαν στόχο τον εντυπωσιασμό και υπηρετεί με ταπεινοφροσύνη, όσους έχουν πραγματική ανάγκη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και σε άλλους πολλούς τομείς, άλλα την ίδια όμως στιγμή μπορούν να συμβάλλουν στην αλλοίωση της πραγματικότητας και σε αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας είναι πάντα παρούσες και στην διάθεση κάθε πολίτη. Αρκεί η γνωστοποίηση του προβλήματος ή της ανάγκης και όλοι οι υπάλληλοί τους είναι διαθέσιμοι με προσωπική προσπάθεια, φροντίδα και διακριτικότητα, να εξυπηρετήσουν τον έχοντα ανάγκη πολίτη και προφανώς όταν πληρούνται γενικά οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Υπάρχουν παραδείγματα, που η ενεργοποίηση των πολιτών κάλυψε ανάγκες και έσωσε ζωές, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από χειριστικούς ανθρώπους, που χρησιμοποίησαν το συναίσθημα και την δύναμη της εικόνας, για να εκμεταλλευτούν την περίσταση, όταν η πραγματική κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική.

Καλούμε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με τα κοινά, να ενημερωθούν για τις δομές των κοινωνικών υπηρεσιών και να συμβάλλουν εφόσον το επιθυμούν στις δράσεις του Δήμου μας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτές υποστηρίζουν, αυστηρά και μόνον, όσους έχουν πραγματική ανάγκη χωρίς πολιτικές, παραταξιακές, φυλετικές ή κοινωνικές διακρίσεις.

Ο Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού
Ιωάννης Πούλος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.