ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Μετά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Παναγιώτη Βιδάλη και του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης, για τη στήριξη της τοπικής αγοράς στην προσπάθεια επανεκκίνησής της, καλούνται όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που ανεστάλη η λειτουργία τους σαν μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας, να καταθέσουν έως την Παρασκευή 29/5/2020 τη σχετική αίτηση κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ηλιούπολης.

Μπορούν να αυξήσουν μέχρι και 100% τον συνήθως διατιθέμενο χώρο, χωρίς μόνιμες ή προσωρινές κατασκευές και ηχεία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ενοχλούν εισόδους και θέσεις στάθμευσης γειτονικών οικιών ή κτιρίων, δεν θα καταλαμβάνουν διαδρόμους τυφλών και διαβάσεις ΑΜΕΑ και θα αφήνουν ικανό διάδρομο πλάτους 1,5 m για ασφαλή διέλευση πεζών.

Στις περιπτώσεις, που η αύξηση αυτή δεν είναι δυνατή για τεχνικούς ή άλλους λόγους και για να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση, μπορούν να ζητήσουν με αίτηση, την μείωση των τελών κατάληψης έως και 50%, ανάλογα με την περίπτωση.
Κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας θα προβούν σε άμεσο έλεγχο των αιτήσεων και θα ελέγχουν διαρκώς, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, την εφαρμογή της νομιμότητας προς κάθε κατεύθυνση και συγκεκριμένα την ψηφισθείσα Τροπολογία 305/2, 20.5.2020: «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.