ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Η μεγαλύτερη - μετά από δεκαετίες - παρέμβαση στα σχολεία της πόλης μας, πρωτοφανούς ύψους προϋπολογισμού 2.546.909 € είναι πλέον το μεγάλο γεγονός για την πόλη μας, που οριστικοποιήθηκε πρόσφατα με την ένταξη του έργου «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ Δήμου Ηλιούπολης» στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για την εξαιρετική τεχνική μελέτη, στους υπαλλήλους του τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης για την άρτια προετοιμασία του φακέλου, που εγκρίθηκε χωρίς καμία διόρθωση, στους συναρμόδιους Αντιδημάρχους Τεχνικής Υπηρεσίας και Δόμησης Κώστα Σεφτελή και Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Σταύρο Γεωργάκη και τέλος στον Επιστημονικό Συνεργάτη του Δημάρχου Τάσο Παναγιώταρη, που είχε την γενική ευθύνη και τον συντονισμό, για την ολοκλήρωση της μελέτης και την κατάθεση του φακέλου προς έγκριση.

Με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα, η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω επενδυτικού δανείου, που θα χορηγηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηλιούπολης και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και θα αποπληρωθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο υποέργο «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων είναι αναλυτικά οι παρακάτω:

  • Επισκευή μονώσεων στο 2ο ,5ο, 7ο,12ο & 13ο δημοτικό σχολείο, στο 14ο & 16ο νηπιαγωγείο, στο 4ο γυμνάσιο & στο 4ο λύκειο, στο 5ο λύκειο και στο ΕΠΑΛ-Σ.Ε.Κ.
  • Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με αλουμίνια με σύστημα θερμοδιακοπής και διπλούς υαλοπίνακες στο 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο -17ο, 12ο & 13ο δημοτικό σχολείο, στο 14ο & 16ο νηπιαγωγείο, στο 1ο, 4ο & 5ο γυμνάσιο, στο 5ο λύκειο και στο ΕΠΑΛ-Σ.Ε.Κ.
  • Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης του γυμναστηρίου στο ειδικό γυμνάσιο & λύκειο
  • Αντικατάσταση δαπέδου από linoleum στο 7ο & 17ο νηπιαγωγείο και επισκευές στις τουαλέτες στο 1ο δημοτικό σχολείο και στο 1ο γυμνάσιο.
  • Συντηρήσεις & μικροεπεμβάσεις σχολικών διδακτηρίων (χρωματισμοί, κιγκλιδώματα κλπ. επισκευαστικές εργασίες) και διαμόρφωση - συντήρηση αύλειων χώρων σχολείων.
  • Διαμόρφωση – συντήρηση των αύλειων χώρων στο 1ο, 4ο , 8ο -17ο & 12ο δημοτικό σχολείο και στο 4ο γυμνάσιο & 4ο λύκειο.
  • Ανακατασκευή τμήματος των επιφανειών του ταρτάν στίβου στο 1ο γυμνάσιο.
  • Πλήρης κατασκευή ακρυλικού αθλητικού δαπέδου στο 4ο γυμνάσιο, 4ο λύκειο, 8ο & 17ο Δημοτικό, κλπ.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο υποέργο «Προμήθεια & Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και εξυπηρέτηση ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης», είναι αναλυτικά οι παρακάτω:

  • Προμήθεια ενός έτοιμου προς χρήση αναβατορίου κολυμβητήριου για την εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α με ηλεκτρικό μηχανισμό ανυψωτικής ικανότητας τουλάχιστον 135 kg.
  • Προμήθεια ενός πλήρως τοποθετημένου και έτοιμου προς χρήση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των χώρων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α. και λοιπών επισκεπτών, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας με την αποφυγή της άσκοπης κυκλοφορίας των οχημάτων στο κολυμβητήριο και την καλύτερη διαχείριση των χώρων στάθμευσης με ενημέρωση των οδηγών για διευκόλυνσή τους.
  • Προμήθεια οκτώ πλήρως τοποθετημένων και έτοιμων προς χρήση βατήρων κολυμβητηρίου για την εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α.

Η Δημοτική Αρχή με μακρόπνοο σχεδιασμό και προγραμματισμό έχει προετοιμάσει μελέτες για έργα που θα εκσυγχρονίσουν την Ηλιούπολη και έχει καταθέσει προς έγκριση πλήρεις φακέλους προτάσεων σε άλλους επτά Άξονες Προτεραιότητας για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η πόλη μας αξίζει ένα λαμπρό μέλλον και με τις προσπάθειες όλων μας θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.