ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Συμπολίτες και συμπολίτισσες
Με μια νέα δημόσια πρόσκληση καλώ όσους επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην πρόληψη πυρκαγιάς στην περιοχή μας, να δηλώσουν συμμετοχή στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης, συμπληρώνοντας την ψηφιακή φόρμα.

Σχηματίζουμε έναν εθελοντικό μηχανισμό, που θα ενεργοποιείται άμεσα σε ημέρες ή περιόδους πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (4 και άνω), σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και θα περιλαμβάνει 3ωρες πεζές περιπολίες εθελοντών τις πιο επικίνδυνες ώρες, σε δρόμους που συνορεύουν με τον Υμηττό, σε πάρκα, στο ρέμα της Πικροδάφνης και σε άλλα κρίσιμα σημεία της πόλης μας.

Όλοι οι εθελοντές, μετά από ενημέρωση, θα εφοδιαστούν με γιλέκο και έγγραφη άδεια από τον Δήμο και με τον συντονισμό αιρετών και υπηρεσιακών της πολιτικής προστασίας, θα επιτελέσουν για άλλη μια φορά την υψηλή κοινωνική τους αποστολή.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 99 70 077 και -078.

Πέρσι περισσότεροι από 300 εθελοντές συμμετείχαν επιτυχημένα στη συλλογική προσπάθεια για την προστασία του φυσικού πλούτου της πόλης μας, κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου, που πλήγωσαν τη χώρα μας και ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους ώστε, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και φέτος στη δράση αυτή.

Βρισκόμαστε στην καρδιά ενός θερμού καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου και ο Δήμος μας ήδη έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για να αποφύγουμε δυσάρεστες πυρκαγιές, με:

  • Πρωινές και απογευματινές περιπολίες συμβασιούχων έκτακτων εποχικών δημοτικών πυροφυλάκων, στα πάρκα της πόλης μας.
  • Καθημερινή επιφυλακή της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, με το απαραίτητο προσωπικό, τα ειδικά οχήματα-μηχανήματα και τους εθελοντές της ΕΟΔΠΗ με τα οχήματα που έχει διαθέσει ο Δήμος μας.
  • Καθαρισμούς, αποψιλώσεις και με τα απαραίτητα μηχανικά μέσα πυρόσβεσης, δεξαμενές, κανόνια νερού, κλπ, στο βουνό μας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού-ΣΠΑΥ.

Η τεράστια αξία του εθελοντισμού αποδείχθηκε αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν στην Ηλιούπολη κατά τη διαχείριση κρίσεων από καιρικά φαινόμενα και για άλλη μια φορά, «όλοι μαζί και ενωμένοι», θα προστατεύσουμε την πόλη μας, το περιβάλλον και το βουνό μας, από κάθε επιβουλή και κίνδυνο.

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.