ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την αύξηση του πρασίνου, ο Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζει τις προγραμματισμένες δεντροφυτεύσεις στην πόλη.

Προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και καταστροφές στις περιουσίες των δημοτών, ο Δήμος απομακρύνει τις σάπιες λεύκες και στη θέση τους τοποθετεί νέα δέντρα. Εν όψει και του χειμώνα -και μετά από εισηγήσεις των ειδικών του Δήμου- εντοπίστηκαν οι σάπιες λεύκες και αντικαταστάθηκαν άμεσα.

Με τις νέες παρεμβάσεις, δημιουργούνται νέες «ανάσες πνοής» σε πολλά σημεία της πόλης με στόχο τη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού για τους κατοίκους.

Οι δεντροφυτεύσεις έρχονται σε μία περίοδο όπου στον Δήμο βρίσκονται σε εξέλιξη δεκάδες μικρά έργα για τη δημιουργία ενός αστικού περιβάλλοντος που καθιστά τον Δήμο όλο και πιο ανθρώπινο, σε μια περίοδο όπου ο αστικός ιστός απειλείται ιδιαίτερα από εκπομπές αερίων, θόρυβο, έλλειψη πρασίνου κ.ά.

Αυτή τη γενική εικόνα ο Δήμος την έχει αλλάξει και την αλλάζει καθημερινά βάσει σχεδίου εστιάζοντας στα δέντρα και τις διαμορφώσεις χώρων ώστε να υποστηριχτούν οι οικολογικές λειτουργίες ζωτικής σημασίας για την πόλη μας.

Η ανάγκη προστασίας και δημιουργίας, όπου είναι δυνατό, νέων χώρων πρασίνου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται -και αντιμετωπίζεται- ως προτεραιότητα.

Πέραν από την παροχή των περιβαλλοντικών λειτουργιών ζωτικής σημασίας, μπορούν να ωφελήσουν κατά πολύ την υγεία των δημοτών και να καταστήσουν ευχάριστη και άνετη τη διαμονή και εργασία.

Κόκλας Παναγιώτης
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αστυνομίας

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.