ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Με εντολή της σημερινής Δημοτικής Αρχής που έχει θέσει ως προτεραιότητα την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με Αναπηρία, ενεργοποιείται και τίθεται σε λειτουργία για πρώτη φορά από το τέλος του 2018 το δίκτυο του Σημείου Αναφοράς για ΑμεΑ όπως ορίζει ο Ν. 4488/2017 για την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Σκοπός του Σημείου Αναφοράς για ΑμεΑ είναι η ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία (ενδεικτικά, διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, κοινωνική πολιτική του Δήμου, προσβασιμότητα, μεταξύ άλλων) και η παραπομπή τους στις Δομές/Υπηρεσίες του Δήμου τόσο κοινωνικο-οικονομικού, διοικητικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα όσο και σε επίπεδο Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.

Υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής των ελλείψεων και δυσλειτουργιών σε συνεργασία με την νεοσύστατη Διατομεακή Ομάδα όλων των Υπηρεσιών του Δήμου που μπορεί να αφορούν τόσο καθεαυτές τις υπηρεσίες του Δήμου, που σχετίζονται με θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας σε αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και τη ζωή των πολιτών εντός του Δήμου σε όλες τις εκφάνσεις της γενικότερα (ενδεικτικά, προσβασιμότητα, κινητικότητα εντός ορίων του Δήμου).

Ευελπιστούμε ως Δήμος Ηλιούπολης ότι με την εκκίνηση του Σημείου Αναφοράς για τα ΑμεΑ θα υπάρχει η μέριμνα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτικών στελεχών, των σωματείων/συλλόγων, των φορέων και επιχειρηματιών του Δήμου Ηλιούπολης, αλλά και της κοινής γνώμης σχετικά με θέματα αναπηρίας και διεξάγεται διαβούλευση με φορείς του αναπηρικού κινήματος.

Οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με το Σημείο Αναφοράς για τα ΑμεΑ για τον Δήμο Ηλιούπολης με την κα. Βασιλική Νίκου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας (ισόγειο) καθημερινά από 09:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ., στο τηλέφωνο 2109970055 και μέσω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.