Η Δημοτική κίνηση Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧΗ) σας καλεί στο 5ο Πολιτικό-Πολιτιτικό Φεστιβάλ Στα Νότια, το οποίο συνδιοργανώνει από κοινού με τις κινήσεις Εκτός Πλάνου Αργυρούπολης - Ελληνικού και Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας.

Το πρόγραμμα του διήμερου φεστιβάλ είναι το παρακάτω:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ

Εκδήλωση-Συζήτηση:
“Οι ανάγκες μας πάνω απο τις επενδύσεις και τους δείκτες ανάπτυξης (ο κομβικός ρόλος του πρώην αεροδρομίου)”

 Εισηγούνται:
- Παναγιώτης Βασιλάκης, τοπογράφος μηχανικός – πολεοδόμος
- Σταύρος Μαυρουδέας, οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο

Συναυλία με:
ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ
RADICAL BRAKES

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ

Εκδήλωση-Συζήτηση:
“ΜΜΕ: Παραμορφωτικός καθρέφτης της τέχνης (εμπορευματοποίηση, αποκλεισμοί, λογοκρισία)”

 Εισηγούνται:
- Γεράσιμος Λιβιτσάνος, δημοσιογράφος
- Μαριάννα Τζιαντζή, δημοσιογράφος-συγγραφέας
- Νίκος Τσιμπίδας, δημοσιογράφος

Ρεμπέτικο γλέντι με:
ΑΡΗΣ ΜΑΘΕΣΗΣ μπουζούκι
ΦΩΤΕΙΝΗ ΡΕΝΤΖΗ κιθάρα
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΠΟΜΠΟΡΑ ακορντεόν

και τις δύο μέρες θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 από 4-7 μ.μ.,
ενώ θα λειτουργεί παιδικό στέκι με δικό του φανταστικό πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 4/10 στις 7 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία: «Το αγόρι και ο Κόσμος» (O Menino e O Mundo)

Το Σάββατο 5/10 στις 6:30 μ.μ. η ομάδα κουκλοθέατρου της λέσχης Αμπάριζα παρουσιάζει στους μικρούς και μεγάλους φίλους την παράσταση ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ - «Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου» της Ευγ. Φακίνου
Μετά την παράσταση θα φτιάξουμε τα δικά μας ντενεκεδάκια και θα παίξουμε με αυτά!

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ βιβλιοπωλείο, μπαρ και ψησταριά.

Κανονικότητα ακούμε και κανονικότητα δε βλέπουμε. Δεν υπάρχει καμία επιστροφή σε καλύτερες μέρες. Η κανονικότητά τους δεν έχει ούτε τυράκια. Καμία παροχή, κανένα κοινωνικό κράτος. Μόνο παραπέρα κτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και του απεργιακού δικαιώματος, ένταση της καταστολής κατάργηση του ασύλου,  αστυνομοκρατία στο κέντρο, πογκρόμ στους πρόσφυγες…. Και βέβαια δωράκια στο κεφάλαιο, όπως οι φοροελαφρύνσεις και το «ελευθέρας» για τους «επενδυτές» παντού και στο Ελληνικό. Αυτά είναι τα πρώτα επιτεύγματα της ΝΔ.

Όλο και περισσότεροι βλέπουν ότι οι στόχοι που έχει βάλει η νέα κυβέρνηση για ανάπτυξη είναι ανέφικτοι. Αντί για φοροελαφρύνσεις θα έχουμε νέα αντεργατική- αντιλαϊκή επιδρομή. Η πολιτική σταθερότητα που δεσπόζει σήμερα είναι κάλπικη, έχει σαθρά θεμέλια και δε θα αντέξει όσο κι αν εργάζονται για αυτό όχι μόνο τα αστικά κόμματα αλλά και οι τοπικές διοικήσεις. Ειδικά στα νότια δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο που θέλουν να παίξουν οι δημοτικές αρχές. Δε διαχειρίζονται απλώς μια δύσκολη πραγματικότητα. Παίζουν κομβικό ρόλο στη νέα επίθεση, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στη διάλυση της κοινωνικής μέριμνας, στην εφαρμογή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων . Το «είμαστε ανεξάρτητοι, νοιαζόμαστε μόνο για το καλό της πόλης» είναι ουσιαστική στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής, σημαίνει πολύ απλά ότι θα προωθήσουν με ζήλο στο τοπικό επίπεδο τις κεντρικές κατευθύνσεις που βάζουν κυβέρνηση-ΕΕ- κεφάλαιο.

Δεν ψαρώνουμε από τα πολύ υψηλά ποσοστά των δημοτικών αρχών. Αυτά είναι αποτέλεσμα των πολύ χαμηλών προσδοκιών που υπάρχουν συνολικά στην κοινωνία, κυρίως με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί σκέφτηκαν ότι αφού τίποτα δε μπορεί να αλλάξει, ας διαλέξουμε κάποιον που να κάνει δυο πράγματα για την καθημερινότητα. Πόσο όμως μπορεί να πέσει ο πήχης, πόσο ακόμα θα συμβιβαστούμε με την κοινωνική εξαθλίωση; Το υπάρχον πλαίσιο με τον Κλεισθένη, τα ΕΣΠΑ και την ανταποδοτικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την άσκηση φιλολαϊκής διαχείρισης. Τα «ένα-δυο πράγματα» που θα κάνουν θα είναι τελικά συμβολή στη συνολική επίθεση που δέχονται οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Ανήκουμε σε εκείνη την Αριστερά που τίμια βλέπει τις αδυναμίες της αλλά σήμερα δεν ντρέπεται. Ακριβώς επειδή δεν πίστεψε ποτέ σε εύκολες κοινοβουλευτικές συνταγές, μπορεί να διεκδικήσει σημαντικό ρόλο στους σύγχρονους κοινωνικούς αγώνες. Με νέο θάρρος μιλάμε για την δημοκρατία των από κάτω, για τα κινήματα που θα δένουν το ειδικό με το συνολικό, το τοπικό με το κεντρικό, για τους μαχητικούς αγώνες που όχι μόνο βάζουν αντιστάσεις αλλά θα επιβάλουν τα λαϊκά συμφέροντα.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε στο φεστιβάλ μας. Όχι μόνο για να ξεσκάσουμε αλλά για να δυναμώσουμε και να σχεδιάσουμε τις επόμενες μάχες. Να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε, να φάμε και να πιούμε… συλλογικά και με την τρέλα των ανθρώπων που πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο.

5ο Πολιτικό-Πολιτιστικό ΦΕΣΤΙΒΑΛ στα ΝΟΤΙΑ

Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧΗ)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.