Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με την πραγματοποίηση την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, 21:00, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο «Δημήτρης Κιντής», με δωρεάν είσοδο, της θεατρικής παράστασης «Η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό», σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη και βασισμένης στο βιβλίο του Λουΐς Σεπούλβεδα.

Πρόκειται για ένα έργο, που η καρδιά του χτυπάει δυνατά για τα αρχαία δάση του πλανήτη και για τις φυλές που ζουν ακόμα σε αυτά, σε αρμονία με τη Μάνα Γη κι όσα απλόχερα μας δίνει, όσο και να τη κακομεταχειριζόμαστε.

Ένας ύμνος στον αγώνα της φυλής των Mapuche, των «Ανθρώπων της Γης», των ιθαγενών της Νότιας Χιλής που εκδιώχθηκαν βίαια από τις εστίες τους από τις μεγάλες εταιρείες υλοτομίας που καταστρέφουν τους τελευταίους πνεύμονες του πλανήτη και σβήνουν βίαια τη μνήμη και την αρχαία γνώση των φυλών του κόσμου.

Το στοιχείο της βίας, του διωγμού, του άδικου ξεριζωμού, του σπαραγμού εναλλάσσεται με τις ποιότητες των Mapuche που μας κάνουν ακόμα να χαμογελάμε: Ευγνωμοσύνη, γενναιοδωρία, αγάπη για τη γη, αλληλεγγύη, οργανική σχέση με τη μνήμη και την αρχαία κληρονομιά.

Ο Κώστας Γάκης, κάτοχος του βραβείου «Δημήτρης Χορν», σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, δανείζεται τη φωνή ενός σκύλου αλλά και του ίδιου του συγγραφέα για να μας μιλήσει για όλα αυτά που μας καίνε, για τη σχέση δυνάστη που διατηρούμε με τη Μάνα Γη αλλά και για όλη εκείνη τη θαλπωρή και ψυχική ευρυχωρία, που μας προσφέρουν τα διδάγματα των φυλών του κόσμου, για μια οργανική και τρυφερή σχέση με τη φύση.

«Η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό», σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Λούις Σεπούλβεδα
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Σκηνοθεσία-Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης
Διασκευή: Κώστας Γάκης, Νατάσα - Φαίη Κοσμίδου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: η ομάδα
Φωτισμοί: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης
Ερμηνεύουν: Ελευθερία Μάζαρη, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, Νικόλας Πλασκασοβίτης
Σύνθεση Body Percussion-Tap : Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη
Επικοινωνία παράστασης: Χριστίνα Ζαφειρούλη
Στο ρόλο του Σκύλου ο Κώστας Γάκης
Παραγωγή: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΜ(Μ)Α
Διάρκεια 80΄

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.