ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κειμενο

Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι έτοιμη να αναρτήσει στο Τaxis τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Η ηλεκτρονική διασταύρωση που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου έδειξε ότι τα ανασφάλιστα, αυτοκίνητα και μηχανές, που εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στους δρόμους ανέρχονται σε 385.000.

Σήμερα ή αύριο το αργότερο η ΑΑΔΕ θα πάρει νεότερα στοιχεία κι όσοι ασφάλισαν τα οχήματά τους στο διάστημα από τις 30 Απριλίου έως τις 7-8 Μαΐου -χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ότι εντοπίστηκαν κατά τη διασταύρωση- θα βγουν από τη «μαύρη» λίστα των 385.000.

Αμέσως μετά, η ΑΑΔΕ θα στείλει στους παραβάτες τα «ραβασάκια» με τα πρόστιμα, τα οποία έχουν ως εξής:

- για δίκυκλα έως 250 κ.ε.: 100 ευρώ

- για δίκυκλα πάνω από 251 κ.ε.: 150 ευρώ

- για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε.: 200 ευρώ

- για αυτοκίνητα πάνω από 1.001 κ.ε.: 250 ευρώ.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών τα ασφαλισμένα οχήματα φτάνουν τα 6,1 εκατομμύρια, ενώ μετά τη διασταύρωση του περσινού Ιουνίου είχε καταγραφεί αύξηση των ασφαλίσεων κατά περίπου 510.000, με αποτέλεσμα ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων να ξεπεράσει τα 6,2 εκατ.

Πηγή: zougla.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.