ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Την επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ σε μεγαλύτερη μερίδα εργαζομένων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέο διάγγελμά του για τον κορωνοϊό.

Τον έκτακτο μισθό θα λάβουν και όσοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν με μείωση του τζίρου τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου.

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί ακέραιο σε όλους τους εργαζόμενους. Ωστόσο, δεν προσδιορίστηκε ο ακριβής χρόνος καταβολής του, ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα από τα συναρμόδια υπουργεία.

Έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, εκτός των παραπάνω, ο προϋπολογισμός του κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ. Συνολικά, δηλαδή, το ποσό φτάνει τα 10 δισ. ευρώ.

Δείτε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού:

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.