ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε έκτακτη ανακοίνωση νωρίτερα, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα στην έκτακτη ενημέρωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζεται.

Περίπου 2.500 ασθενείς πέρασαν τις γιορτές σε κλίνες Covid-19.

«Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά», ανέφερε ο κ. Πέτσας τονίζοντας πως πρέπει τα παιδιά να γυρίσουν ξανά στο σχολείο μετά τις γιορτές.

Για τον λόγο αυτό από αύριο Κυριακή 3/1/2021  μέχρι την Δευτέρα 11/1 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών που είχαν ανοίξει κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σταματά το click away, κλείνουν κομμωτήρια και εκκλησίες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο θα ισχύει ξανά από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα με κάποιες εξαιρέσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1, αν και αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι θα ισχύσει από αύριο στις 6:00 το πρωί

  • Τέλος στο click away
  • Ξανακλείνουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ
  • Δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα
  • Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων στα Θεοφάνεια
  • Από τις 9 μέχρι 5 το πρωί επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, με εξαίρεση εργαζομένους και μετακίνηση σε φαρμακείο ή νοσοκομείο.

Τι θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου αν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Στόχος της κυβέρνησης είναι στις 11 Ιανουαρίου  να επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων στις τάξεις τους.

Εκτός από τα σχολεία, η κυβέρνηση ίσως να επαναφέρει τη λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Τι θα ισχύσει για τις εκκλησίες αυτή την εβδομάδα και τι προβλέπεται για τις 11 Ιανουαρίου

Αναφορικά με τις εκκλησίες , η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς, ενώ δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων εξωτερικά παρά μόνο εσωτερικά.

Οι εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δηλαδή με 25 ή 50 πιστούς, με χρήση μάσκας κ.λπ.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Δείτε την ενημέρωση από τον κυβερνητικός εκπρόσωπο:

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.