ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα «Η Γειτονιά μας» σάς προσκαλούν την Πρωτομαγιά στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) από τις 10:30 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. για να τιμήσουμε μαζί το έθιμο της Πρωτομαγιάς, δημιουργώντας φιλότεχνα χειροποίητα στεφανάκια.

Την Πρωτομαγιά το Λαϊκό Σύνολο των Μουσικών Εργαστηρίων του Δήμου Ηλιούπολης,  με καθηγητή τον Νίκο Καραχάλιο, θα παρουσιάσει στις 19:30 μια μουσικοχορευτική παράσταση στην Κεντρική πλατεία Ηλιούπολης (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης), την οποία θα συνοδεύσει o Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέθεξις», o οποίος εδρεύει στην Ηλιούπολη (Αττικής) με σκοπό τη διάσωση και διατήρηση των Ελληνικών παραδοσιακών χορών καθώς και της παραδοσιακής μουσικής.

Οκτώ εκπαιδευτικοί από τα 5ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία Ηλιούπολης είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέχρι το Σπλιτ στην Κροατία και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Αειφορία στην Εκπαίδευση: Παρουσίαση Πράσινων και Οικολογικών Τρόπων Ζωής», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» έλαβαν μέρος στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας με θέμα “Επινοούμε τον κόσμο του 2050”, μία δράση ευαισθητοποίησης στις αρχές της Αειφορίας και της ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της φαντασίας στο πλαίσιο αμοιβαίας ανταλλαγής και συνεργασίας, με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Σαραντινοπούλου, εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας.

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους Ηλιούπολης ότι διακόπτεται η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας την περίοδο των Εορτών από την Δευτέρα 14 Απριλίου έως την Κυριακή 27 Απριλίου 2025.

O Δήμος Ηλιούπολης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ. σας καλούν να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα της 6ης Συνάντησης της Ακαδημίας Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου 2025 και ώρα 18:15.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης που πραγματοποιήθηκε στις 24/04/2025, η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης" είχε την παρακάτω τοποθέτηση, για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Ηλιούπολης για το καλοκαίρι του 2025.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον!
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης καταδικάζει τα φασιστικά συνθήματα που βρόμισαν αυτές τις μέρες το ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, όπως και το λύκειο στον Καρέα.

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, που κατέληξε "άκαρπη" για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, εγείρει αρκετές σκέψεις και ανησυχίες για τη λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολουθούν μερικές διαπιστώσεις, σκέψεις και προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δ.Σ. και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αποφάσεων:

Την Δευτέρα 31/3 πραγματοποιήθηκε άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία. Από τις 20:30 (αφού η Δημοτική Αρχή άργησε μισή ώρα να προσέλθει) έως της 00:00 τα μεσάνυχτα συζητούσαμε για άλλη μία φορά το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με το οικόπεδο στο Χαλικάκι. Το δίλλημα ήταν σαφέστατο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025, η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης" είχε τις παρακάτω τοποθετήσεις, για τα θέματα του κανονισμού καθαριότητας & την πολιτική προστασία.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηλιούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στη συνδικαλιστική τους δράση από τη δημοτική αρχή, η οποία – σύμφωνα με την ανακοίνωση – προσπαθεί να περιορίσει τη φωνή τους και να παρεμποδίσει τις διεκδικήσεις τους.

Αύριο Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Στη Δημοσιότητα παρέθεσε αναλυτικά ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος τους δρόμους που έχουν ολοκληρωθεί από το Έργο της βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Ηλιούπολης.

Eνημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους ότι ο Δήμος Ηλιούπολης θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ευχής 2025 με την φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου την 29η Απριλίου 2025.

Την Πέμπτη 24 Απριλίου 2025, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους Ηλιούπολης ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης από τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου έως την Παρασκευή 25 Απριλίου 2025 θα λειτουργεί για το κοινό από τις 10:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.

Αυτή την περίοδο παρατηρείται τοποθέτηση κλαδιών και χόρτων σε σημεία που εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση της αρμόδιας Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου με αποτέλεσμα να μη διατηρούνται καθαροί οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης μας.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών Σπυροπούλου επαναφέρει το «Ταξίδι του Καραγκιόζη» με στόχο την αναβίωση πλατειών της Ηλιούπολης με όχημα τον πολιτισμό.

Άλλη μια γιορτή του αθλητισμού έφτασε στο τέλος της και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πόλη μας! Το ΔΕΗ Tour of Hellas 2025, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις ποδηλασίας δρόμου, έγραψε ιστορία, και ο Δήμος Ηλιούπολης είχε την τιμή να είναι κομμάτι αυτής της μοναδικής εμπειρίας.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου 2025.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κειμενο

«Πρεμιέρα» σήμερα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet άνοιξε αργά το βράδυ της Πέμπτης και περίπου 5,5 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλουν δήλωση φόρου εισοδήματος μέχρι τις 30 Ιουνίου, όταν και λήγει η σχετική προθεσμία.

Υπενθυμίζεται πως τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση φόρου 2%.

Η διαδικασία απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς αρκετά πεδία θα είναι προσυμπληρωμένα. Ο κάθε φορολογούμενος πρέπει να ελέγξει τα ποσά που θα αναγράφονται σε μισθούς, συντάξεις και τόκους καταθέσεων για την ύπαρξη τυχόν λαθών. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, εφέτος θα αναγράφονται και τα ποσά των δόσεων που έχουν καταβληθεί για εξόφληση δανείων στις τράπεζες. Παράλληλα, ο φορολογούμενος πρέπει να «τσεκάρει» με προσοχή την ορθότητα των στοιχείων των ακινήτων και των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του και εμφανίζονται στο έντυπο Ε1.

Αναφορικά με τους επιτηδευματίες, πριν αυτοί συμπληρώσουν το Ε1 θα πρέπει να επιλέξουν και να συμπληρώσουν το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττουν ενοίκια. Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογουμένους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.

Αποκωδικοποιώντας το Ε1

Σε σχέση με τα προηγούμενα έτη παρατηρούνται τροποποιήσεις στον τρόπο συμπλήρωσης του εγγράφου και τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος.

Τεκμήρια διαβίωσης (για σπίτια, Ι.Χ. αυτοκίνητα, πισίνες) και δαπάνες απόκτησης αγαθών θα καταγράφονται αναλυτικά στον πίνακα 5 του εντύπου και θα προστίθενται προκειμένου το άθροισμά τους να συγκρίνεται με το δηλωθέν εισόδημα. Στην περίπτωση που το άθροισμα τεκμηρίων και δαπανών είναι υψηλότερο του εισοδήματος που δηλώθηκε, επιβάλλεται επιπλέον φόρος επί της διαφοράς. Για τον λόγο αυτό, στον σχετικό πίνακα οι φορολογούμενοι καλούνται να αναγράψουν, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες κατηγορίες δαπανών που έκαναν κατά το 2014:

    •    δαπάνες για την αγορά επιχειρήσεων, εταιρικών μεριδίων και χρεογράφων γενικά
    •    δαπάνες για την αγορά ή χρονομεριστική μίσθωση ακινήτων ή ανέγερση οικοδομών ή κατασκευή δεξαμενής κολύμβησης
    •    χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε και δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών άνω των 300 ευρώ (εκτός από το Δημόσιο)
    •    δαπάνες για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, διτρόχων και άλλων οχημάτων
    •    δαπάνες για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση κινητών πραγμάτων αξίας άνω των 10.000 ευρώ
    •    δαπάνες για αποπληρωμή στεγαστικών, καταναλωτικών, προσωπικών δανείων και πιστωτικών καρτών.

Πέραν όλων των ανωτέρω, στο νέο έντυπο θα πρέπει να αναγραφούν και τα μερίσματα αλλοδαπής προέλευσης που έχουν εισπραχθεί από φυσικό πρόσωπο και κάτοικο Ελλάδας, ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος ή παραμένουν στο εξωτερικό.

Σε ό, τι αφορά στις φοροαπαλλαγές, από το νέο έντυπο έχει καταργηθεί ο κωδικός για την αναγραφή του ποσού διατροφής, καθώς παύει να ισχύει η σχετική έκπτωση. Για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχει και ο κωδικός για την έκπτωση φόρου από δωρεές ιατρικών μηχανημάτων. Στο εξής, μόνο οι ιατρικές δαπάνες και τα νοσήλια, οι αποδείξεις δαπανών, οι δωρεές και λόγοι αναπηρίας θα μειώνουν την οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων.

Οι δαπάνες αυτές θα πρέπει να αναγραφούν στον πίνακα 7 της δήλωσης, ενώ η φοροαπαλλαγή λόγω αναπηρίας θα πρέπει να αναγραφεί στον πίνακα 3.

 

Δημοσίευση 15/05/2015

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.