ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης και επειδή έχει μέλη Πανελλαδικά Συνταξιούχους όλων των κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει το δικαίωμα και έχει καταθέσει Αίτηση Aκύρωσης ενώπιον του ΣτΕ με αρ. κατάθεσης 2535/18/07/2016 κατά των εφαρμοστικών – ερμηνευτικών διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων του ν.4387/16, που έχουν να κάνουν με τον επανυπολογισμό - αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και την περικοπή άνω των 1.300,00 ευρώ μικτών κύριας και επικουρικής.

Το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. παράλληλα αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ενημερώσει υπεύθυνα τους συνταξιούχους για τα ποσά του επανυπολογισμού κύριας σύνταξης που προκύπτουν (βάση του ν.4387/16) και για την επιστολή Κατρούγκαλου. Επίσης ενημερώνει για την περικοπή της επικουρικής, του ΕΚΑΣ, του Μ.Τ.Π.Υ., του ΕΦΑΠΑΞ. Τον ν.4093/12 ο οποίος κατήργησε ολοσχερώς από 1/1/2013 τα επιδόματα δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα όπως και το επίδομα της ετήσιας κανονικής αδείας και την διαφορά του νόμου σε όλους τους συνταξιούχους, την κράτηση για την υγειονομική περίθαλψη "ΕΟΠΥΥ" στις επικουρικές συντάξεις καθώς και σε συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες της μιας κύριας σύνταξης.

Επί πλέον ενημερώνει, για την παράνομη κράτηση εισφοράς στην υγειονομική περίθαλψη (κύριας σύνταξης), που αφορά συνταξιούχους, που έχουν υποστεί περικοπές με τους μνημονιακούς νόμους, από το 2010 και μετά. Είχαμε ενημερώσει με έγγραφά μας από το 2014, πως το ποσοστό παρακράτησης για υγειονομική περίθαλψη, οφείλει να γίνεται στο καταβαλλόμενο ποσό της σύνταξης και όχι στην αρχική απόφαση της συνταξιοδοτικής πράξης, όπως όριζε ο ν. 2084/1992 άρθρο 35 παράγραφος 5 (οποίος ποτέ δεν εφαρμόστηκε και οι παράνομες κρατήσεις συνέχιζαν να γίνονται έως και σήμερα επί του αρχικού ποσού της σύνταξης).

Κατόπιν τούτου ψηφίστηκε ο ν. 4387/16 άρθρο 44,που υπολογίζει την κράτηση 6% επί του καταβαλλόμενου ποσού κύριας σύνταξης για την Υγειονομική Περίθαλψη.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να τους ενημερώσουμε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, προσκομίζοντας την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης μαζί με το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξής τους στα γραφεία του ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ (Αθανασίου Αξαρλιάν 3-5, Αθήνα - πλατεία Συντάγματος- τηλ: 2112153690, 2110124065- www.endisy.gr).

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             O ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Νικόλαος Χατζόπουλος                 Βασίλης Βαλασόπουλος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.