ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα υλοποιήσει πρόγραμμα οδικής ασφάλειας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για όλους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σχολείων της Πόλης μας.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 14-15-16 Μαρτίου 2017 και ώρες 9.00 - 14.00 στο Δημαρχείο της Πόλης μας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ι.Ο.ΑΣ. για τα παιδιά της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης έχει τίτλο «Κάντο σωστά», έχει σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους. Το πρόγραμμα  υλοποιείται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Η εφαρμογή του γίνεται με προβολή παρουσίασης τύπου animated flash με τη μέθοδο coaching & την προβολή videos.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης που υλοποιείται με τη χρήση προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουσης με ζώνη ασφαλείας, ζυγαριά συσχέτισης βάρους-ταχύτητας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και γυαλιών προσομοίωσης μέθης.

ΚΑΝ΄ ΤΟ ΣΩΣΤΑ

Η εκπαίδευση εστιάζει στο γεγονός ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός στον οποίο οφείλονται κατά κύριο λόγο τα τροχαία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα:

- Επίδραση αλκοόλ στον εγκέφαλο
- Χρόνος Αντίδρασης
- Απόσταση Ακινητοποίησης
- Αμυντική Οδήγηση
- Οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών
- Εξωτερικοί & Ψυχολογικοί παράγοντες
Επιπλέον τα videos που προβάλλονται εστιάζουν στα θέματα:
- Χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους
- Απόσπαση προσοχής
- Ευγένεια στο δρόμο
- Συνέπειες τροχαίων ατυχημάτων

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προσομοιωτής ανατροπής αυτοκινήτου
Όχημα φυσικού μεγέθους το οποίο περιστρέφεται 360ο γύρω από το διαμήκη άξονά του. Παρόλο που η ταχύτητα ανατροπής είναι χαμηλή, ο προσομοιωτής ανατροπής περνά με μεγάλη αμεσότητα,
μηνύματα για την αξία της χρήσης ζώνης.

Προσομοιωτής Πρόσκρουσης
Η συγκεκριμένη κατασκευή προσομοιώνει εμπρόσθια σύγκρουση με ταχύτητα 7km/h. Παρόλα αυτά, η δύναμη που ασκείται στο σώμα των χρηστών κάνει τους περισσότερους να πιστεύουν πως η σύγκρουση ήταν με ταχύτητα 30 – 40km/h. Αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για τη συζήτηση σχετικά με τη χρήση ζώνης ασφαλείας σε χαμηλές ταχύτητες (πχ. εντός πόλης).

Ζυγαριά Συσχέτισης Βάρους - Ταχύτητας
Ζυγαριά η οποία υπολογίζει τη μάζα αδράνειας του χρήστη σε διαφορετικές τιμές ταχύτητας και μεταφράζει την τιμή της σε βάρος.

Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης
Αλλοιώνουν το οπτικό πεδίο του χρήστη, προσομοιάζοντας πως βλέπει όταν είναι υπό επήρεια αλκοόλ σε διαφορετικές τιμές.

Οι σημερινοί μαθητές αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς, συνεπώς η εκπαίδευση και η συμβολή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της στάσης ζωής τους μελλοντικά είναι ιδιαίτερα σημαντική.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Νικομάχου 18, 16341, Κ. Ηλιούπολη
Τηλέφωνα: 210 9940699 - Fax: 210 9940105
athlitismos.dimosilioupolis.gr • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.