ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης με απόλυτη προτεραιότητα στην αξία της κοινωνικής συνοχής, εκτός από το πρωτοπόρο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που λειτουργεί για την στήριξη των ευπαθών ομάδων εν μέσω κρίσης, προωθεί με κάθε τρόπο την επανένταξη των ανέργων στην παραγωγική διαδικασία και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας με σκοπό την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες στήριξης ανέργων ατόμων ή των απειλούμενων από την ανεργία, λειτουργεί στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας-Υγείας Παιδείας & Εθελοντισμού, ο Τομέας Υποστήριξης Ανέργων.

Κύριο στόχο έχει την ενημέρωση, την ατομική ενδυνάμωση, τη διευκόλυνση και υποστήριξη των κατοίκων της πόλης στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά, και να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Παράλληλα όμως με τις δράσεις του Τομέα Υποστήριξης Ανέργων, η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας καθιστά αναγκαίο μεταξύ των άλλων το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων στο επίπεδο του Δήμου, για την ενίσχυσης της τοπικής αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Μια τέτοια σημαντική και αξιόλογη δράση σε θέματα Επιχειρηματικότητας είναι η λειτουργία του «Σχολείου Επιχειρηματικότητας» στο Δήμο μας, από εθελοντές, καταρτισμένους επιστήμονες. Σε αυτό όλοι οι δημότες μπορούν να επιμορφωθούν κατάλληλα επάνω σε ζητήματα ίδρυσης, οργάνωσης & λειτουργίας μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

- Εξατομικευμένη προσέγγιση (διάγνωση & καταγραφή των αναγκών του εξυπηρετούμενου, λήψη ιστορικού)
- Συμβουλευτική Εργασίας-Ψυχοκοινωνική στήριξη (ενδυνάμωση του ατόμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του & κινητοποίησή του για την ανάληψη ευθυνών και δράσεων)
- Υπηρεσίες Συμβουλευτικής: σχετίζονται με διαδικασίες καθοδήγησης και παροχής συμβουλών σε θέματα σταδιοδρομίας όπως η σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής, η συνέντευξη επιλογής, η αναζήτηση συστατικών επιστολών κλπ.
- Υπηρεσίες Ενημέρωσης: αφορούν στην παροχή πληροφόρησης σε θέματα απασχόλησης και δια βίου μάθησης όπως προσφερόμενες θέσεις εργασίας, μεταπτυχιακές σπουδές, προγράμματα κατάρτισης κλπ.
- Ενημέρωση για τις Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα
- Ενημέρωση για τη διαδικασία συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π., που αφορούν μόνιμο και εποχικό προσωπικό
- Ενημέρωση για Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)
- Ενημέρωση για υπάρχουσες θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό & το Δημόσιο Τομέα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

- Επιμόρφωση σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος
- Τεχνική κατάρτιση που οδηγεί σε επαγγελματική αποκατάσταση
- Καλλιέργεια σύγχρονης & αποδοτικής επιχειρηματικής κουλτούρας
- Δυνατότητα έναρξης της δικής τους επιχείρησης
- Δωρεάν λήψη συμβουλευτικών υπηρεσιών
- Αντιμετώπιση άμεσων επιχειρηματικών προβλημάτων
- Εύρεση κατάλληλων εργαζομένων κατοίκων της πόλης
- Ενίσχυση αναγνωρισιμότητας & προβολή των υπηρεσιών προϊόντων του

Στο πλαίσιο των παραπάνω δομών ο Δήμος Ηλιούπολης ξεκινάει μία ακόμη υπηρεσία για τους εξυπηρετούμενους του Τομέα Υποστήριξης Ανέργων και για τις Επιχειρήσεις της πόλης μας, αναρτώντας δωρεάν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης, αγγελίες προσφοράς εργασίας από επαγγελματίες και επιχειρήσεις της πόλης μας.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η νέα δράση, θα αποτελέσει ένα ακόμη μέσο για την προώθηση της απασχόλησης, την υποστήριξη τόσο των ανέργων συμπολιτών μας, όσο και των τοπικών επιχειρήσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η δομή στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης. Η επαφή σας μπορεί να γίνει τηλεφωνικώς ή από κοντά στο Γραφείο Υποδοχής Αιτημάτων.

Διεύθυνση: Δημαρχείο Ηλιούπολης, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα
Ημέρες & ώρες αρχικής υποδοχής: Καθημερινά – 9:00 πμ έως 13:00 μμ
Τηλ. επικοινωνίας: 210.9970054 – 210.9970009
Υπεύθυνη: Κατερίνα Χορταριά
Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/ Τομέας Υποστήριξης Ανέργων & Τοπικής Επιχειρηματικότητας Δήμου Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.