ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Όταν ένα σύστημα σε «πληγώνει», σε φιμώνει, σε ισοπεδώνει, σε έχει στο περιθώριο, σου παρέχει γνώσεις που το πιθανότερο δεν θα σου χρειαστούν ποτέ, σε διώχνει από την πατρίδα σου, οδηγεί στην ανεργία τους γονείς σου κι εσένα, δεν το πολεμάς και δεν το ανατρέπεις με βία, βανδαλισμούς και τραμπουκισμούς.

Η βία σωματική, λεκτική ή πνευματική, η παθητικότητα και η απόδοση μόνο ευθυνών σε προηγούμενες γενιές (που σίγουρα υπάρχουν και είναι πολλές), είναι «βούτυρο στο ψωμί» του νοσηρού πολιτικού συστήματος που παραπαίει.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι ο αγώνας, η συμμετοχή, η έκφραση γνώμης, η αναζήτηση ατόμων ή συλλογικοτήτων που έχουν κοινούς προβληματισμούς και απόψεις με σένα.

Σε ότι αφορά τώρα εμάς τους αιρετούς, η συναισθηματικού τύπου προσέγγιση όλων αυτών των φαινομένων που δυστυχώς θα αυξάνονται, χωρίς ψύχραιμη και ορθολογική σκέψη, ειλικρινή αυτοκριτική και κυρίως διάθεση να αλλάξουμε λειτουργίες και συμπεριφορές, να κάνουμε τους νέους όχι μόνο συμμέτοχους αλλά οδηγούς σε μία νέα πορεία που πρέπει να χαράξουμε, δεν θα λύσει ποτέ το πρόβλημα.
Ακραίες απόψεις, ύβρεις και αναθεματισμοί βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες δεν έχουν θέση.

βανδαλισμοί σε σχολείο της πόλης μας

βανδαλισμοί σε σχολείο της πόλης μας

Μόνο ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ όλων μας!

Κώστας Γ. Σεφτελής
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης
τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου & Αντιδήμαρχος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.