ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο την απασχόληση ανθρώπων με άνοια στο Ά ΚΑΠΗ αυξάνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται κάθε Παρασκευή πρωί 11:30 -13:30.

Όπως είναι γνωστό, μέχρι το 2050 αναμένεται αύξηση κατά 70% των Ευρωπαίων με ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών και κατά 170% εκείνων με ηλικία μεγαλύτερη των 80ετών με εντονότερο το πρόβλημα σε Ελλάδα και Ιταλία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις για τον 21ο αιώνα: μεγαλύτερη ζήτηση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προσαρμογή των συστημάτων υγείας στις ανάγκες που δημιουργεί η γήρανση του πληθυσμού κλπ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης προετοιμάζεται για το μέλλον και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης των δομών υγείας και για την Τρίτη Ηλικία. Έτσι, σύμφωνα με τα νεότερα δημογραφικά στοιχεία, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχου περίπου 200.000 άνθρωποι που υποφέρουν από κάποιου τύπου άνοιας με τον αριθμό αυτόν συνεχώς να αυξάνεται. Ενδεικτικά οι έρευνες αναφέρουν πως ένα ποσοστό 10% όλων των ανθρώπων άνω των 65 ετών και 35% άνω των 80 ετών υποφέρουν από κάποια μορφή άνοιας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης συνεργαζόμενος με εξειδικευμένους Ψυχολόγους και Κλινικούς Νευροψυχολόγους της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΚΤΙΟΣ» θα προσφέρει για μια φορά ακόμη υπηρεσίες πρόληψης στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να εξασφαλίσει και σ’ αυτές μια πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.