ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ενημερωτική ομιλία με θέμα "Έλεγχος και διαχείριση του στρες με την Προηγμένη Ομοιοπαθητική, μια εφαρμογή για τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων" πραγματοποίησε η Διεθνής Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής (Δ.Ι.Ε.Π.Ο), την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Οι ομιλητές, κ. Ελένη Κυριακοπούλου, Γενική Ιατρός, κ. Νίκος Σωτηρόπουλος, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος και Πρόεδρος της ΔΙΕΠΟ, κ. Γιώργος Αγγελίνας, Γενικός Ιατρός και κ. Κατερίνα Βουρεξάκη, Φαρμακοποιός, ανέλυσαν πώς η Προηγμένη Ομοιοπαθητική μπορεί να υποστηρίξει τον οργανισμό έτσι ώστε να ελέγξει και να διαχειριστεί το στρες με φυσικό τρόπο και χωρίς παρενέργειες και πώς ο ιατρός κάθε ειδικότητας μπορεί να την εφαρμόζει παράλληλα με την δική του συνταγογραφία προσφέροντας καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα και συμβάλλοντας έτσι στην προαγωγή του ευ ζην.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της αρμονικής συνεργασίας των ιατρών όλων των ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα είπε: «σήμερα στο προεδρείο μας έχουμε μια εκπληκτική σύνθεση από επιστήμονες υγείας. Νομίζω ότι η σύζευξη Ακαδημαϊκής Ιατρικής και Προηγμένης Ομοιοπαθητικής είναι καθοριστική για να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην υγεία μας. Η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να έχουμε μια καλύτερα ζωή εμείς και τα παιδιά μας και καλύτερη ζωή σημαίνει και καλύτερη χώρα, καλύτεροι άνθρωποι, καλύτερο παρόν και μέλλον για τον τόπο μας».

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και η καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ ΕΚΠΑ κ. Δήμητρα Κουτσούκη Διευθύντρια Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας /Αναπτυξιακών και Κινητικών Διαταραχών και ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος Φυσικές Ιατρικές και Συμπληρωματικές Θεραπείες του ΕΚΠΑ e-learning. Η κ. Κουτσούκη αναφέρθηκε στην συνεργασία με την ΔΙΕΠΟ και στην ανάπτυξη της θεματολογίας του ΕΚΠΑ e-learning: Φυσικές Ιατρικές και Συμπληρωματικές Θεραπείες. Και έκλεισε ευχαριστώντας τους γιατρούς της ΔΙΕΠΟ για τη συνεργασία τους, τονίζοντας ότι η Προηγμένη Ομοιοπαθητική είναι μια μεγάλη βοήθεια στο να ενεργοποιήσει ο οργανισμός τις φυσικές του δυνάμεις και να λύσει τα προβλήματα της υγείας του.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογίας κ. Γιώργος Μπουλινάκης, ιδρυτικό μέλος της ΔΙΕΠΟ.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ζωντανή μέτρηση του στρες σε άτομα από το κοινό και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.