ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Δήμαρχε,
«Ό συ κρύβεις εις την αγοράν κηρύσσεται»

Το «μυστικό» για νέο διαδημοτικό νεκροταφείο στον Υμηττό, εντός των ορίων του Δήμου Ηλιούπολης, το οποίο και συζητούνταν ανεπίσημα εδώ και μήνες, αποκαλύφθηκε πλέον με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

Κατόπιν άρνησης για διαφορετικούς λόγους από τις αρχές των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης, ο «μουτζούρης» φαίνεται να καταλήγει στον Δήμο Ηλιούπολης, και μάλιστα σε χώρο του ΑΔΜΗΕ, δίπλα στο ΚΥΤ 150/ΚV, ο οποίος κερδήθηκε μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής την περίοδο 2002 - 2004. Ένα νέο νεκροταφείο στον Υμηττό, το μόνο που θα επιφέρει είναι την περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, δεδομένων, μεταξύ άλλων, και των έργων υποδομής που θα απαιτηθούν.

Είναι σαφές ότι η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Ηλιούπολης όχι μόνο το γνώριζε και δεν το δημοσιοποιούσε, αλλά στην πραγματικότητα είχε συναινέσει και προβεί η ίδια στις αναγκαίες ενέργειες (ακόμα και σε εν κρυπτώ συναντήσεις με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ) για τη δημιουργία και χωροθέτηση του διαδημοτικού νεκροταφείου εντός του Δήμου μας. Με ποια νομιμοποίηση άραγε;

Καλούμε το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της Ηλιούπολης να πάρει αμέσως θέση καταδικάζοντας τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, καθώς και τη δημοτική αρχή να αποσύρει τα απαράδεκτα «σχέδιά» της.

Νέο κάλεσμα της "Επιτροπής Πολιτών":

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 7.30 μ.μ.
Θεατράκι στo Tέρμα λεωφορείων Αγίας Μαρίνας (206)
(πλατεία Παραθύρα)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

ΟΧΙ νέο ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ στον Υμηττό

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.