ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Στην λαϊκή απαίτηση να ανοίξουν τα σχολεία με όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, η Κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα χωρίς να πάρει  κανένα μέτρο προστασίας.

Η μάσκα αναγορεύτηκε στο μοναδικό μέτρο ενάντια στην πανδημία στα σχολεία. Τα παιδιά απαγορεύεται να συγχρωτίζονται στις πλατείες και το προαύλιο του σχολείου αλλά επιβάλλεται να σαρδελοποιούνται μέσα στην τάξη, σε 25άρια και 27άρια τμήματα και για πολλές συνεχόμενες ώρες, χωρίς διάλειμμα.  

Η αρμόδια υπουργός, με περίσσιο θράσος, ανακοινώνει ότι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών που απαιτούν οι καιροί και η Πανδημία δεν μπορούν να γίνουν  γιατί είναι κόστος, που δεν μπορεί να σηκώσει η χώρα!!!

Τελικά η κυβέρνηση όντως έχει σχέδιο, και αυτό είναινα κλείσει τα σχολεία. Είναι μαθηματικά βέβαιό ότι η πολιτική της εκεί οδηγεί τα πράγματα! Στο κλείσιμο των παιδιών στο σπίτι, με τηλεκπαίδευση ή στην καλύτερη περίπτωση, με σχολείο εκ περιτροπής.

Στα  σχολεία της πόλης μας, όπου οι μαθητές προχωρούν σε καταλήψεις και άλλες κινητοποιήσεις, όπως και σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, τα παιδιά μας διαμαρτύρονται ενάντια σε αυτή την κατάσταση. Διεκδικούν στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της υγείας και των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

Τα αιτήματα τους και δική μας ευθύνη να γίνουν πράξη, για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία:

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
Προσλήψεις καθηγητών για να αποσυφορηθούν τα τμήματα.
Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι, να χρησιμοποιηθούν κενές αίθουσες σχολείων.
Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.
Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

"Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων" Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.