ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Στις μέρες του πρώτου «lockdown» ο Δήμος Ηλιούπολης ενθάρρυνε τους μαθητές των σχολείων να παραμείνουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία περιορισμού.

Σαν πρόσθετο κίνητρο προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός «Στην Ηλιούπολη Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά», με βράβευση των τριών πρώτων έργων από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης με αποτέλεσμα η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Ωστόσο οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας δεν ευνόησαν τον αρχικό προγραμματισμό για διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης με έκθεση όλων των έργων, με φυσική συμμετοχή παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών, με απονομή επαίνου σε όλους αλλά και με την βράβευση των νικητών.

«Σήμερα παρουσιάζουμε τους νικητές και τα έργα τους σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης. Προχωρήσαμε επίσης στη δημιουργία μια πρωτότυπης ψηφιακής έκθεσης όπου μπορείτε να δείτε τα ξεχωριστά έργα των νικητών του διαγωνισμού», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης.

Δείτε την έκθεση εδώ

Δημοτικά Σχολεία:

1ο Βραβείο (300€):
Δήμητρα Σμαράιδου, 10ο Δημοτικό, ΣΤ’ Τάξη
Εικαστική δημιουργία: "Ιός στον πλανήτη"

2o Βραβείο (200€):
Αθανασία Ζαχαρή, 17ο Δημοτικό, ΣΤ’ Τάξη
Εικαστική σύνθεση

3ο Βραβείο (100€):
Ελπίδα Αμοιρίδη, 5ο Δημοτικό, Γ΄ Τάξη
Ποίημα: " Σας ρωτάω"

Γυμνάσια-Λύκεια:

1ο Βραβείο (500€):
Ίρις Χριστοδούλου, 2ο Λύκειο, Γ΄ Τάξη
Εικαστική σύνθεση: "Στο Μετρό"

2ο Βραβείο (300€):
Χρυσούλα Σμαράιδου, 4ο Λύκειο, Α΄ Τάξη
Εικαστικό "Μένουμε σπίτι"

3ο Βραβείο (200€):
Ορέστης Κατσαμπέκης, 3 ο Γυμνάσιο, Γ΄ Τάξη
Εικαστικό "Το πρόστιμο"

Ειδικός Έπαινος Λόγου
Θεσμοθετήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής, με βασικό κριτήριο την πρωτοτυπία της έμπνευσης και χρηματικό βραβείο 200 €:
Γιώργος Βγόντζας, 5ο Γυμνάσιο, Α΄ Τάξη. Σάτιρα " Θούριος ενός μαθητή, Μάρτιος 2020".

Σύντομα θα κληθούν οι νικητές να παραλάβουν το βραβείο τους σε προσωπικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο  με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Το χρηματικό ποσό των βραβείων συγκεντρώθηκε με εθελοντική εισφορά όλων των αιρετών και συμβούλων της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμος Ηλιούπολης από την αρχή αντιμετώπισε την κρίση αυτή με αποφασιστικότητα υλοποιώντας πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες κι έτσι θα συνεχίσει.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.