ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, στις 11:00, συναντιόμαστε στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντίστασης, φοράμε το ροζ κορδελάκι-έμβλημα της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού και με χαμόγελο αισιοδοξίας συμμετέχουμε στον Κυριακάτικο Περίπατο.

Θα βαδίσουμε όλοι μαζί μέχρι την πλατεία Φλέμινγκ, σε μια συμβολική εκδήλωση-δράση για την ευαισθητοποίηση όλων μας υπέρ της πρόληψης και κατά του καρκίνου του Μαστού, που πραγματοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το «MEVcity», την τοπική πλατφόρμα δικτύωσης, ενημέρωσης και επισήμανσης προβλημάτων, αιτημάτων και προτάσεων των κατοίκων της Ηλιούπολης.

Στην πλατεία Φλέμινγκ θα μας περιμένει το «Lime Radio», το δημοτικό διαδικτυακό ραδιόφωνο με μουσική και μια ενδιαφέρουσα γυμναστική επίδειξη χορού «Zumba», του κεφάτου χορού που έγινε τρόπος άθλησης και έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές.

Μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση και την πρόληψη κατά του καρκίνου του Μαστού ο Οκτώβριος, αποτελεί ερέθισμα ενεργοποίησης μέσω της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, που είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες.

Περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερες από 250.000 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά ανέρχονται περίπου σε 4.500 ετησίως και οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού σε 1.600.

Αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωσθεί έγκαιρα, και πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα του σώματος, το ποσοστό επιβίωσης ξεπερνά το 95%, και αυτό είναι το μήνυμα της εκδήλωσης του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Την Κυριακή γινόμαστε όλοι μαζί μία μεγάλη παρέα, μία μεγάλη οικογένεια και συμμετέχουμε στη συμβολική δράση του Κυριακάτικου Περίπατου στηρίζοντας την πρόληψη κατά του καρκίνου του Μαστού. Οι τακτικές ιατρικές εξετάσεις διασφαλίζουν την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας με στόχο να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το δώρο της ζωής, να χαιρόμαστε την κάθε ημέρα με τους ανθρώπους μας. Ας πούμε την Κυριακή ένα «μεγάλο ΝΑΙ» στη ζωή και ας γίνει η πρόληψη τρόπος της ζωής μας, για τη μάνα, την κόρη, τη συνάδελφο, τη φίλη, την αγαπημένη, τη συμπολίτισσα».

Σας περιμένουμε την Κυριακή, να καρφιτσώσουμε στο πέτο μας το ροζ κορδελάκι, το έμβλημα κατά του καρκίνου του Μαστού και να πούμε όλοι μαζί:

«Ένα Ηχηρό Ναι στη Ζωή στηρίζοντας την Πρόληψη»!

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.