ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» διοργανώνει, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρίνου Αντύπα 134 και Σοφοκλή Βενιζέλου, σε συνεργασία με την «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών», εκδήλωση ενημέρωσης για την άνοια και τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Ηλιούπολη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, η Δρ. Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της «Εταιρείας Alzheimer Αθηνών», για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, η κα Πάτρα Μπλέκου, υπεύθυνη επικοινωνίας, για τις δράσεις και το έργο του οργανισμού και η ψυχολόγος κα Αντιγόνη Λεοντή, για τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Το «Κέντρο Ημέρας Ηλιούπολης για άτομα με άνοια» λειτουργεί καθημερινά από 09:00 έως 14:00, στο Παράρτημα Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης - 3ο ΚΑΠΗ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 7, τηλέφωνο 210 9706347.

Η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου, αποτελούμενη από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό ή Νοσηλευτή και Ιατρό Νευρολόγο, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες «Διάγνωσης και Αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάϊμερ», προς δημότες και κατοίκους Ηλιούπολης.

Η «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών» κλείνει φέτος 20 χρόνια προσφοράς προς στα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, με την λειτουργία 5 Κέντρων Ημέρας στην Αττική και 94 Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια σε όλη την Ελλάδα και με πληθώρα δράσεων, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, το πρόγραμμα «Φροντίδα στο Σπίτι για Άτομα με Άνοια» και την «Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια 1102», με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Με τη συνεργασία, Δήμου Ηλιούπολης και «Εταιρείας Alzheimer Αθηνών», προάγονται στην πόλη μας η πρόληψη, η εκπαίδευση και η ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και συγγενών και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με την άνοια.

Χριστίνα Σερέτη
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.