ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Από το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ανοίγει σε 24ωρη βάση αίθουσα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Άλσος «Δημήτριος Κιντής» (Ύδρας & Μνησικλέους), όπου μπορούν να προστατευθούν από το κρύο και τον παγετό άνθρωποι που στερούνται πρόσβασης ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία που να πληροί τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές, ή δε διαθέτει βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή και για συμπολίτες μας που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε περίπτωση που απαιτηθεί η λειτουργία πρόσθετης αίθουσας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Όπως προκύπτει από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη την Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από την δεύτερη διαταραχή. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου). Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ.

Για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 6972775934

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.