ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Μετά από την κατάληψη του κτηρίου του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης που ξεκίνησε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και έληξε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 σημειώθηκαν ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα για την ασφάλεια των μαθητών.

Με εντολή του Δημάρχου Ηλιούπολης, το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης που βρίσκεται Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να αποκατασταθούν το γρηγορότερο δυνατόν οι ζημιές που διενεργήθηκαν.

Ο Δήμος Ηλιούπολης θέτει ως πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και έχει ήδη ειδοποιήσει τα αρμόδια συνεργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές στα τζάμια του σχολείου, στις ασφάλειες του καυστήρα, τους φοριαμούς, την αίθουσα εκδηλώσεων, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 6301/ΓΔ4/2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση εκτάκτου ή απρόβλεπτου γεγονότος το οποίο καθιστά αδύνατη ή δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα της σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα όπως ενδεικτικά η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών η/και εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τις 3 ημέρες που το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης θα παραμείνει κλειστό για να αποκατασταθούν οι ζημιές, η παρακολούθηση για όλο το γυμνάσιο του συγκεκριμένου σχολείου θα πραγματοποιηθεί μέσω Webex.

Στην περίπτωση που οι ζημιές αποκατασταθούν νωρίτερα, θα βγει νεότερη ανακοίνωση για το άνοιγμα του 2ου Γυμνασίου.

ζημιές μετά την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

ζημιές μετά την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

ζημιές μετά την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.