ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ηλιούπολης κατά του Παιδικού Καρκίνου που έλαβε χώρα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Τομαζίνα Δαβίου, ιδιοκτήτρια Σχολής Χορού, στην οποία φοιτούσε η Κλειώ που χάθηκε νωρίς και στην οποία ήταν αφιερωμένη η βραδιά.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης καλωσόρισε τον κόσμο της κατάμεστης αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» και μίλησε για τη μεγάλη αξία τέτοιων εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση, ενώ ανέδειξε την σημαντική παρουσία όλων ως χαρακτηριστικό ανθρωπισμού και ύψιστου εθελοντισμού, με έμπρακτη απόδειξη τη μεγάλη συγκέντρωση παιχνιδιών για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία για παιδιά που βιώνουν το δικό τους Γολγοθά. Ο Δήμαρχος της πόλης αναφέρθηκε στην Κλειώ που έφυγε νωρίς ως ένα αξιόλογο παιδί με ιδιαίτερα ταλέντα από όσα σημαντικά στοιχεία του είχαν μεταφέρει άνθρωποι που είχαν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν.

Για τον Παιδικό Καρκίνο μίλησαν ο κος Στέλιος Γραφάκος, Αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής αιματολογίας, επιστημονικός διευθυντής του κέντρου εθελοντών δοτών μυελού των οστών του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», η Παιδίατρος-Αιματολόγος κα Βασιλική Κίτρα, η Παιδοχειρουργός κα Αλεξάνδρα Οικονομοπούλου και η Ψυχολόγος κα Κυριακή Σταματίου.

To «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε χορευτικό αφιερωμένο στη μικρή Κλειώ από την σχολή Χορού Back Stage, Dance Academy - Fitness Studio, ενώ οι καλλιτέχνες Μανώλης Ζαχείλας (κιθάρα) και η Σοφία Ζακολίκου (τραγούδι) μετέφεραν επί σκηνής τη δική τους νότα αισιοδοξίας.

Οι μαθητές της σχολής στην οποία φοιτούσε η Κλειώ δημιούργησαν ένα έργο ζωγραφικής που απεικόνιζε μία χορεύτρια, το οποίο παραδόθηκε στον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλο, ο οποίος δήλωσε: «Πλέον το έργο που αποτελεί σύμβολο για την Κλειώ και όσα παιδιά περνούν το δικό τους γολγοθά θα είναι αναρτημένο στο Δήμο Ηλιούπολης, στην αίθουσα του Γραφείου Δημάρχου, για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη της Κλειώς από την Ηλιούπολη».

Προς το τέλος της εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηλιούπολης κ. Κάρολος Ιταλός μοιράστηκε με τον κόσμο τη δική του προσωπική εμπειρία Υγείας που πέρασε λόγω Καρκίνου και έδειξε σε όλους το μετάλλιο συμμετοχής στον μεγάλο Μαραθώνιο στον οποίο έλαβε μέρος μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών του, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και Υγείας σε όλους τους παρευρισκομένους.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο ΛΑΝΑΣΣΑ συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό παιχνιδιών την ημέρα της εκδήλωσης, που θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες σε δημόσια αντικαρκινικά νοσοκομεία.  Πιο συγκεκριμένα μετά από καταμέτρηση που διενεργήθηκε την επόμενη ημέρα της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν 200 ολοκαίνουρια παιχνίδια, 80 παιχνίδια μεταχειρισμένα και πολλά κουκλάκια.

Την ημέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε όσους το επιθυμούσαν από τον ΣYΛΛΟΓΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.