ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου 2017, η Δημοτική αρχή Βαλασόπουλου, εισηγήθηκε την «ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης».

Ο εισηγητής διαβεβαίωσε όλους τους παρευρισκόμενους ότι “πρόκειται για ένα θεσμό καθαρά εκπαιδευτικό” που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών τριών Γυμνασίων της πόλης μας και “δεν θα έχει σχέση με οτιδήποτε το κομματικό και ιδεολογικό”, ενώ ό ίδιος ο κ. Δήμαρχος είπε ότι “εμείς θεωρούμε πως η αυτόνομη εκπαιδευτική κοινότητα, μπορεί να διαμορφώσει κατάλληλες συνθήκες για την Συμμετοχική Δημοκρατία στην Ηλιούπολη”.

Μετά από την διαλογική συζήτηση μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων και την παράθεση απόψεων, θέσεων και διαφωνιών, η ίδρυση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Ηλιούπολης, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η Δημοτική μας Κίνηση (χωρίς φυσικά να τρέφει αυταπάτες σχετικά με την συμβολή αυτού του είδους δράσεων στην Συμμετοχική Δημοκρατία), υπερψήφισε με το σκεπτικό του ότι δεν θα έπρεπε να στερήσουμε από τα παιδιά την δυνατότητα να παρουσιάσουν την εργασία πάνω στην οποία είχαν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται.

Σχεδόν όμως ένα μήνα αργότερα και μία εβδομάδα πριν την πρώτη συνεδρίαση του εν λόγω Συμβουλίου(22.2.2017), ο Δήμος Ηλιούπολης κυκλοφόρησε πρόσκληση της εκδήλωσης στην οποία ως εκ …θαύματος αναφέρεται παρουσία στην τελευταία σειρά, ως εξής:

«Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης»

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά (και προφανώς ούτε η τελευταία) που η διοίκηση Βαλασόπουλου ψεύδεται και παραπλανεί το Δημοτικό Συμβούλιο άλλα λέγοντας και άλλα πράττοντας, σε επίδειξη του γνωστού πολιτικού “ψευτοτσαμπουκά” που εν αφθονία, διαθέτει.

Το πλέον εξοργιστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι, πως δεν διστάζει να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ανερυθρίαστα εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, επιλέγοντας (χωρίς καμία ενημέρωση) να απαξιώσει την προσπάθειά τους καπελώνοντάς την, με την παρουσία εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Ευρωβουλή.

Πολύ ωραίο και διδακτικό μάθημα προτίθεστε να δώσετε κ. Δήμαρχε στα παιδιά για την “ακομμάτιστη και αυτόνομη ένταξη της Νεολαίας στην Συμμετοχική Δημοκρατία”.

Θα έπρεπε λοιπόν, να ντρέπεστε κ. Βαλασόπουλε!!!

Γραφείο Τύπου

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη
Ηρακλείτου 1, Ηλιούπολη, 163 45
Τηλ.: 211.21.39.536 - Fax: 211.21.39.536 
www.iliou-polis.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.