ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στις 11 Ιανουαρίου 2019, εκδικάζεται στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, η υπόΘεση της επίΘεσης στον τότε ελεὑΘερο κοινωνικό χώρο Συνεργείο, τον Ιούλιο του 2013, από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αποτελούµενο από 50 μηχανές και με επικεφαλείς τους Λαγό και Μίχο.

Θυμίζουμε ότι στην επίθεση τραυματίστηκε ο μισθωτής του χώρου, τη στιγμή που ο ίδιος ο χώρος καταστρεφόταν, ενώ τα παιδιά και η δασκάλα τους που έκαναν μάθημα κρὑφτηκαν στην τουαλέτα.

Ο Ε.Κ.Χ Συνεργείο υπήρξε ένας χώρος κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στον οποίο συμμετείχαν φορείς της πόλης, δημοτικές παρατάξεις και ενεργοί πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών και κοµµατικών προτιμήσεων. Αποτέλεσε κυρίως έναν χώρο που είχε ως προτεραιότητα την κοινωνική αλληλεγγύη, διοργανώνοντας δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, µουσικών οργάνων, εργαστηρίων, κλπ.

΄Ετσι λοιπόν για τους ιδεολόγους του μίσους, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αυτός ο χώρος Θεωρήθηκε εχθρικός στόχος, αφού το µόνο που προωθούν και υπερασπίζονται είναι ο φόβος και η µισαλλοδοξία. Εξάλλου στην Ελλάδα οι μνήμες των ναζί προγόνων τους, των οποίων αποτελοὑν και συνέχεια υπάρχουν ακόμα . Πιστεὑουμε βαθιά σε ένα δημοκρατικό και προοδευτικό μέτωπο ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ένα μέτωπο που αποδείξαμε στην πόλη μας πως είναι εφικτό και με την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του δημοτικοὑ συμβουλίου Ηλιοὑπολης για την επίΘεση στον Ε.Κ.Χ Συνεργείο.

Τέλος, καλοὑμε τους συμπολίτες μας Παρασκευή 11|1 στις 9.00 π.μ στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, να δείξουμε τη συμπαράσταση μας και να διατρανωσουμε την ενεργητική μας αντίσταση με στόχο την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Υπογράφουν:
"ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη"
"ΣΥΝΕΡΓΟΙ με την ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ"

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.