ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Δημόσια Περιουσία ήταν άκρως αποκαλυπτική και όσον αφορά τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΤΑΔ άλλα και την στάση δημοτικής Αρχής και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο.

Το ότι η ηγεσία της ΕΤΑΔ τελικά δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε γνώση του Δημάρχου, είναι στάση πολιτικού εμπαιγμού απέναντι στο λαό της πόλης.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό, ότι οι δυο μεριές, δήμαρχος – ηγεσία της ΕΤΑΔ, είναι σε άμεση επικοινωνία και σε ένα συνεχές παζάρι. Επιδιώκουν να αποκρύψουν το πλήρες το σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας γης στην πόλη. Θέλουν να εμφανίσουν, στις αμέσως επόμενες μέρες, την εκχώρηση των εκτάσεων σε Χαλικάκι και  Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο, με αντίτιμο στην ΕΤΑΔ, ως …νίκη!!!

Μια “πύρρεια νίκη” των δυνάμεων του συμβιβασμού και του κυβερνητισμού στην πόλη που ετοιμάζεται πανηγυρικά να θάψει την δημόσια γη στην Ηλιούπολη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε και στο Δημοτικό Συμβούλιο τις μεθοδεύσεις ΕΤΑΔ-Κυβέρνησης. Τις μεγάλες ευθύνες της δημοτικής αρχής, που αντί να αποκαλύψει και να συσπειρώσει τον λαϊκό παράγοντα στις επικίνδυνες μεθοδεύσεις κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να κρατήσει στο σκοτάδι και σε σύγχυση το Δημοτικό Συμβούλιο και τον λαό της περιοχής.

Δεν αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις ούτε αντιπαρατίθεται στο σχεδιασμό ξεπουλήματος της κυβέρνησης, τον βρόμικο ρόλο ΕΤΑΔ – ΤΑΙΠΕΔ.

Με την στάση και την εκούσια ολιγωρία της, τους διευκολύνει. Χέρι- χέρι με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο αποπροσανατολίζουν, αποσιωπούν τις επικίνδυνες εξελίξεις, διευκολύνουν κυβέρνηση και ΕΤΑΔ στο ανοσιούργημα που μεθοδικά ξετυλίγουν, χλευάζουν τους μακρόχρονους αγώνες του λαού στην πόλη μας.

Αποκρύπτουν ότι η κυβέρνηση τον Ιούνη του 2018 μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα 10.000 δημόσια κτήματα που παραχώρησε στην ΕΤΑΔ, παραχώρησε και 92 εκτάσεις του Δήμου μας.

Εκτάσεις στις οποίες συγκαταλέγονται σχολειά και νηπιαγωγεία της πόλης όπως τα 6ο, 10ο, 11ο, 15ο, 19ο, 22ο νηπιαγωγεία, το 15ο δημοτικό σχολείο και το θεατράκι της περιοχής, – οι τρεις παιδικοί σταθμοί που είναι κτισμένοι στην δημόσια γη, το Μουσείο  Αντίστασης, το Κολυμβητήριο, το 1ο ΚΑΠΗ, το «σπίτι των Λευκαδίων», η έδρα της Ομοσπονδίας Αναπήρων, το Πάρκο Κριάρι και άλλα μικρότερα πάρκα, ο Θερινός Κινηματογράφος και όλα τα οικήματα, στο αντίστοιχο Οικοδομικό Τετράγωνο, εκτάσεις στη Νεύτωνος, πολλές παιδικές χαρές και δεκάδες άλλα αδιαμόρφωτα οικόπεδα.

Η εκχώρηση δημοσίων υποδομών και οικοπέδων στην ΕΤΑΔ έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις σε όλη την χώρα. Η μόνη που δεν ανησυχεί, που δεν έχει πει κουβέντα και ποιεί συστηματικά τη Νήσσα, είναι η Δημοτική Αρχή στην πόλη μας.

Η επάνοδος των υποδομών και των οικοπέδων στο Δημόσιο και στον Δήμο είναι το πλέον κρίσιμο ζήτημα της περιόδου και πρέπει δημοτική αρχή και δημοτικές πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση τώρα. Κάθε υπεκφυγή είναι συνενοχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την δημοτική αρχή που αποσιωπά το ανοσιούργημα που διαπράττουν Υπ. Οικονομικών και ΕΤΑΔ σε βάρος της δημόσιας περιουσίας επιτρέποντας στους απογόνους των Νασταίων καταπατητών να λαμβάνουν μισθώματα από τα ΟΤ σε Κεντρική Πλατεία και Πλατεία Κάτω Ηλιούπολης,

Την άρνηση της να ενεργήσει άμεσα ώστε να χαρακτηριστούν στο Σχέδιο Πόλης με συγκεκριμένη χρήση τα δημόσια οικόπεδα, που χρειάζεται η πόλη ώστε να στεγάσει το σύνολο των αναγκών της σε υποδομές. Ενώ είναι μονόδρομος ώστε να παρεμποδιστεί το ξεπούλημα τους η δημοτική αρχή συνεχίζει συστηματικά να το αγνοεί.

Η απαίτηση
ΤΩΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΩΣΤΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Είναι μονόδρομος για όλους και κρίνει τον κάθε φορέα και την κάθε πολιτική δύναμη στην πόλη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.