ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Δεν θα μπορούσαμε, να μην σχολιάσουμε την ανακοίνωση, της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη, "Τοπική αυτοδιοίκηση, Νεολαία και Αριστερά" όπως τιτλοφορείται χαρακτηριστικά!!!

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Παρουσιάζουν αρχικά, την προσπάθεια λένε που έκανε η αριστερά (όπου κυβέρνησε, εν τη ρύμη του λόγου) να υπερασπιστεί, να προστατέψει τους αδύναμους. Δίνουν μια ψεύτικη εικόνα για τον ρόλο της τοπικής διοίκησης. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρόκειται για "αυτοδιοίκηση" και λαϊκό θεσμό, όπως υποστηρίζουν.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι κρατικοί θεσμοί, που προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική.

Συνεχίζοντας, επικαλούνται τα προγράμματα των παρατάξεων που πρέπει να ενισχυθούν με νέες αιχμές, με ζητήματα που να αφορούν την νεολαία.

Μας εντυπωσιάζει, το "πρόγραμμα ανά θεματική" που προτείνουν. Είναι αυτό που λέμε για γερά στομάχια. Μερικές από τις αιχμές για την νεολαία, όπως λένε, είναι οι εξής:
- χρήση νέων τεχνολογιών για την διευκόλυνση της καθημερινότητας
- συμμετοχικός προϋπολογισμός για τον πολιτισμό και τα σχολεία
- νέες τεχνολογίες για την πρόληψη των φυσικών καταστροφών
- ενίσχυση του ΟΑΕΔ!

Απευθυνόμαστε στην νεολαία της πόλης μας, στους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους άνεργους. Είναι πράγματι αυτά τα προβλήματα-αιχμές που απασχολούν την νεολαία σήμερα???

Οι αγωνίες της νεολαίας σήμερα είναι αν θα μας δώσουν από τον ΟΑΕΔ, κάποια παραπάνω ψίχουλα ή ότι οι νέοι σήμερα, το 2019, πρέπει να έχουν δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, να μπορούν να βρίσκουν δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζουν???

Οι νέοι σήμερα έχουν αγωνία για τις νέες τεχνολογίες στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών???

Μήπως καθημερινά αγωνιούν για το ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα έργα υποδομής στη γειτονιά τους, στο σχολείο τους και στην δουλειά τους, εξαιτίας το ότι αυτά τα έργα (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά) δεν αποφέρουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και τους εργολάβους???

Στην περιφέρεια Αττικής, που είναι μια περιφέρεια από αυτές που διοίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε στη Μάνδρα 24 νεκρούς από πλημμύρα και στο Μάτι 101 νεκρούς από φωτιά. Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να γίνει???

Συμμετοχικός προϋπολογισμός!!! Αυτό είναι που λείπει σήμερα???

Τί είδους συμμετοχή και τι να μοιράσεις, όταν η χρηματοδότηση για τα σχολεία της πόλης, είναι μειωμένη κατά 70% και κάθε χρόνο τα σχολεία έχουν κενά σε καθηγητές και προσωπικό. Στον πολιτισμό δε, η ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση και η λογική της ανταποδοτικότητας, καθιστά αδύνατη την συμμετοχή των εργαζόμενων και των παιδιών τους σε πολιτιστικές και μουσικές ομάδες.

Την ίδια στιγμή η ανταπόδοση, μπαίνει ως προϋπόθεση για την πρόσληψη και του αντίστοιχου προσωπικού σε τέτοιες δομές (π.χ. καθηγητές μουσικής στο δημοτικό ωδείο). Μπορεί να ξεχάσει κάποιος ότι τον τελευταίο προϋπολογισμό, που δεκάρα τσακιστή δεν δίνει για την παιδεία και τον πολιτισμό τον ψήφισε από κοινού η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη μαζί με την δημοτική αρχή.

Εμείς οι νέοι της Ηλιούπολης δεν τσιμπάμε στα παραμύθια που πουλάει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Η ζωή της νεολαίας δεν χωράει στα όρια αυτού του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης. Όσο και αν τσακώνονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν κρύβουν με τίποτα την κοινή τους επιδίωξη. Την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, των κατευθύνσεων της ΕΕ, το τσάκισμα της ζωής της νεολαίας. Τους έχουμε μάθει πια αρκετά καλά και ήρθε η ώρα να τους γυρίσουμε την πλάτη, να μην επιλέξουμε την λογική του μικρότερου κακού αλλά να πιστέψουμε στη δύναμη μας, στην δύναμη του αγώνα μας!

Σε αυτές τις εκλογές, δίνουμε την μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Στο δήμο, την περιφέρεια, στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση, για δυνατή αντιπολίτευση μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ισχυρό ΚΚΕ! Για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και της νεολαίας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι υποψήφιοι νεολαίοι με την Λαϊκή Συσπείρωση:

Βούτου Διονυσία                 Γκαγκαουδάκη (Λάτση)  Μαρία       Ζήσης Δημήτρης
Καπώνης Μάκης                 Κλειτσινάρη Ιωάννα                          Κωτσιάβρας Στάθης
Λινάρδος Παναγίωτης        Μανιά Χριστιάνα                               Μήτση Ελένη
Μπακαλούμης Αργύρης     Πέππας Δημήτρης                              Ρίζου Γεωργία
Τζιαμπίρη Ελένη                Τούμπουρος Βασίλης                        Φραγκούλης Γιώργος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.