ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Αυτό που επιβεβαιώνει με συνέντευξή του ο Δήμαρχος, είναι ότι δεν έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα από την τροπή που παίρνουν οι εξελίξεις για την δημόσια γη στην πόλη και που απλά επιβεβαίωσε η απόφαση της ΕΤΑΔ της 27ης Μάρτη.

Η πορεία που ακολουθεί ο Δήμαρχος, από το καλοκαίρι ακόμη, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έριξε στο παγκάρι του Υπερταμείου την δημόσια γη, οι απόψεις που προβάλει, έδωσαν αέρα στα πανιά της ΕΤΑΔ, άνοιξαν το δρόμο για το ξεπούλημα της.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ έχουμε έγκαιρα προειδοποιήσει για τον ρόλο του Υπερταμείου στην δημόσια γη. Για τον επικίνδυνο δρόμο που ανοίγει με τις ενέργειές της η Δημοτική Αρχή, με κύρια ευθύνη του Δημάρχου και την συνδρομή του κ. Κοκοτίνη και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόσφατη απόφαση της ΕΤΑΔ είναι ο τραγέλαφος της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή και την χρεώνεται ο Δήμαρχος της πόλης.

Η ΕΤΑΔ ΑΕ απαιτεί ενοίκιο από τον Δήμο, μαζί με «δήλωση αναγνώριση» της κυριότητάς της, στην δημόσια γη!!!

Ο Λαός μας το λέει αλλιώς, «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι» και ο απερχόμενος δήμαρχος έχει την κύρια ευθύνη αυτής της κατρακύλας.

Κάθε  Ηλιουπολίτης δικαιούται να ρωτήσει:

Ποια ακριβώς συμφέροντα υπηρετεί ο δήμαρχος της πόλης όταν ο ίδιος αναγνωρίζει και προβάλει το δικαίωμα επιχειρηματικής δράση της ΕΤΑΔ στα μεγάλα οικόπεδα της δημόσιας γης, τα φιλέτα δηλαδή της πόλης (τα άνω των 500τμ)???

Ποια συμφέροντα προστατεύει όταν και πάλι ο ίδιος «διεκδικεί» για την πόλη την παραχώρηση, μόνο των μικρών οικοπέδων (κάτω των 500τμ)???

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος, όχι μόνο συνοδεύει το αίτημα παραχώρησης 4 μεγάλων εκτάσεων, με πρόταση στην ΕΤΑΔ για αντίτιμο, αλλά συνεχίζει να κομπορρημονεί για την αποτελεσματικότητα της τακτική του, όταν του γίνονται επισημάνσεις από την Λαϊκή Συσπείρωση!

Δεν ήξερε άραγε ότι αυτός ο δρόμος θα κατέληγε μοιραία στην αναγνώριση κυριότητας της ΕΤΑΔ και το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ στην δημόσια γη???

Τι είδους πολιτική «υπευθυνότητα» δηλώνει η εκκωφαντική σιωπή που τηρεί για το ότι, 94 δημόσιες εκτάσεις και υποδομές της πόλης βρίσκονται στα χέρια του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ.

Είναι άραγε, «άνευ σημασίας ζήτημα» για την Πόλη, ότι σήμερα 7 Νηπιαγωγεία, 4 Παιδικοί Σταθμοί, 2 Σχολεία, το Κολυμβητήριο, το Μουσείο, ο Θερινός Κινηματογράφος και το γύρω Οικοδομικό Τετράγωνο της Κεντρικής Πλατείας, πάρκα και άλλες υποδομές είναι στα χέρια του Υπερταμείου???

Και αφού καθώς ισχυρίζεται ο Δήμαρχος οι εκτάσεις με κοινόχρηστες χρήσεις «προστατεύονται από το καταστατικό της ΕΤΑΔ», γιατί τότε μπήκε σε διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ, για εκτάσεις όπως το «Χαλικάκη» και το «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής», παρ’ ότι φιλοξενούν δημοτικές χρήσεις εδώ και χρόνια???

Αν αρκεί, όπως διατείνεται, «η κοινόχρηστη χρήση», γιατί χρειάστηκε η «αντάρα» του Συλλόγου Αρχαιολόγων και πολλών άλλων Φορέων ώστε να έρθει συγκεκριμένη  κυβερνητική πράξη για να φύγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία από τα νύχια του Υπερταμείου???

Ο κ. Βαλασόπουλος ως Δήμαρχος, έχει τεράστιες ευθύνες για το ξεπούλημα της δημόσιας γης της πόλης, που μεθοδικά ξετυλίγουν κυβέρνηση, Υπερταμείο, δανειστές.

Η τακτική και οι δηλώσεις του Δημάρχου μας προκαλούν (εκτός από την νοημοσύνη), ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για το τι ακολουθεί!!!

Ενώ γνωρίζει τις προκλητικά επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΤΑΔ, περιμένει να καθαρογραφούν για να …δράσει!!!

Αντί να ξεσηκώσει το Λαό, κωλυσιεργεί και συσκοτίζει.

Αντί να προσφύγει στο ΣτΕ, όπως έκαναν σειρά από Φορείς και Δήμους, προβάλει  αυτό που είναι: Μοιραίος και Άβουλος!!!

Ο ρόλος του, λίγες μέρες πριν την κάλπη, αποδεικνύεται ως λίαν επικίνδυνος …είτε από πολιτική ανικανότητα, …είτε από σκοπιμότητα!!!

Ας διαλέξει...

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απευθυνόμαστε στο Λαό της πόλης να μην εμπιστευτεί ούτε τα λόγια ούτε τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου.

Να πάρει στα χέρια του την υπόθεση προστασίας της δημόσιας γης.

Η Απαγκίστρωση της από την ΕΤΑΔ και το Υπερταμείο με άμεση Κυβερνητική Ρύθμιση είναι μονόδρομος για την σωτηρία της.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση να επαναλάβουμε:
Ο λαός της πόλης δεν είπε την τελευταία του λέξη!!!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.