ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Σχετικά με την απόφαση 578/27-03-19 της ΕΤΑΔ περί παραχώρησης οικοπέδων στο Δήμο Ηλιούπολης που δημοσιεύτηκε στις 15-04-2019  αρ.πρωτ. 2065. Το ΔΣ της ΕΤΑΔ αποφάσισε την παραχώρηση της χρήσης ακινήτων εμβαδού 28556,02 τ.μ. (θέση Χαλικάκη) με αντάλλαγμα για 20 χρόνια, παρά το γεγονός ότι σκοπός της παραχώρησης είναι η δημιουργία χώρου πρασίνου, αναψυχής και αθλοπαιδιών.  

Η  Δημοτική  μας  κίνηση σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε συνέντευξη του επικεφαλής της κίνησης μας ξεκαθάρισε ότι με το Ν. 3986/2011 (ίδρυση ΤΑΙΠΕΔ) και Ν. 4389/2016 ίδρυση υπερταμείου δημιουργήθηκαν πρόσθετες δυσκολίες στη διεκδίκηση ακινήτων από το Δήμο μας.  Όμως ακόμα και με βάση τον ίδιο τον κανονισμό της ΕΤΑΔ άρθρο 8 παρ 1γ, η ΕΤΑΔ  μπορεί να παραχωρεί σε δήμους άνευ ανταλλάγματος ακίνητα για ανέγερση σχολείων, παιδικών σταθμών, και εν γένει κοινωφελών  δραστηριοτήτων.         

Επίσης αναδείξαμε ότι με βάσει το Ν. 4389/2016 άρθρο 196 παρ. 10 η ΕΤΑΔ δύναται να μεταβιβάζει στο Δημόσιο ακίνητα, έτσι ώστε το Δημόσιο μετά να τα μεταβιβάζει χωρίς αντάλλαγμα στο κάθε Δήμο.

Φυσικά  για να πετύχουν οι στόχοι μας χρειάζονται συνεχείς αγώνες σε όλα τα επίπεδα, κινηματικά, νομικά κλπ. Είναι επίσης γεγονός ότι η περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει στο τεχνικό της πρόγραμμα την κατασκευή Βιοκλιματικού πάρκου στο Χαλικάκι άρα ο σκοπός είναι απολύτως κοινωφελής. Ήδη σε όλη την χώρα έχουν μεταβιβαστεί πολλά ακίνητα χωρίς αντάλλαγμα στους Δήμους και από την ΕΤΑΔ και από το δημόσιο και έχουμε στα  χέρια μας πλείστες τέτοιες αποφάσεις παραχώρησης.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι η απόφαση του ΔΣ της ΕΤΑΔ είναι απαράδεκτη, και προσβάλει πρώτα από όλα το λαό της πόλης μας που με μαζικούς αγώνες από την δεκαετία του ‘80 επί Δημαρχίας αείμνηστου Δ. Κιντή μέχρι και σήμερα, αλλά και με αποτελεσματικό νομικό αγώνα, στην κυριολεξία γλίτωσε τα ακίνητα από τους καταπατητές Ναστέους αφού αρχές  του 2018 ο Άρειος Πάγος δικαίωσε αυτούς τους αγώνες με τελεσίδικη απόφαση.

Είναι σαφές ότι η απόφαση αυτή του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ είναι πολιτική και θεωρούμε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να ανακληθεί δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι όπως πάντα έτσι και τώρα θα είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα ώστε να περιέλθουν όλα τα δημόσια ακίνητα στο δήμο για να καλυφθούν οι ανάγκες των συμπολιτών μας για ίδρυση κοινωφελών ιδρυμάτων, παιδικών σταθμών, αθλητικών χώρων κλπ. Αυτή είναι υποχρέωση κάθε Δημοτικής κίνησης, κάθε συλλογικότητας και κάθε  πολίτη της Ηλιούπολης.

Το Γραφείο Τύπου

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη
Ηρακλείτου 1, Ηλιούπολη, 163 45
Τηλ.: 211.21.39.536 - Fax: 211.21.39.536 
www.iliou-polis.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.